Thumbnail
Πρωτότυπη εξόρμηση από το σωματείο καθαριστριών δημοσίων σχολείων Αθήνας - Θα παρουσιαστούν οι θέσεις του για τα εργασιακά

Στο Σύνταγμα με μία πρωτότυπη εξόρμηση, το σωματείο καθαριστριών δημοσίων σχολείων Α’ & Β’ θμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τα εργασιακά του ζητήματα.

Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί το Σάββατο 22/12/2018, στις 11.00 π.μ., στην Πλατεία Συντάγματος και τα μέλη του σωματείου θα μοιράσουν μπαλόνια στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνουν τους γονείς για τις συνθήκες εργασίας του κλάδου.

Μιλήσαμε με την πρόεδρο του σωματείου Λεμονιά Πασχαλίδου.

-Πόσα μέλη έχει το σωματείο;

-Πάνω από 1.500 ενεργά, ενώ με τα ανενεργά μπορεί ο αριθμός να πλησιάζει και τα 1.800.

-Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη μορφή δράσης;

-Για να μας γνωρίσει ο κόσμος, αφού λόγω της εορταστικής περιόδου θα κυκλοφορεί και για να μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, επιλέγοντας μία μορφή κινητοποίησης που δεν θα «βαρύνει» το κλίμα των ημερών και για να πούμε κι εμείς στον κόσμο τις ευχές μας και Χρόνια Πολλά.

-Ποια είναι τα βασικά σας προβλήματα και αντίστοιχα οι διεκδικήσεις σας;

-Εργαζόμαστε και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά οι συμβάσεις μας είναι δεκάμηνες συμβάσεις έργου, με ένσημα. Υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται για πολλά χρόνια έτσι, ακόμα και 27, που δεν τους έπιασε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου για να γίνουν αορίστου χρόνου, επειδή δεν είχαν δύο συνεχόμενα χρόνια εργασίας. Συνεπώς διεκδικούμε να γίνουμε εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

-Το μισθολογικό ζήτημα ποιο είναι;

-Παίρνουμε περίπου τα μισά χρήματα από συναδέλφους που κάνουν την ίδια δουλειά με εμάς και είναι αορίστου χρόνου, πληρωνόμαστε με την αίθουσα (πλαφόν 18 αίθουσες στη βάρδια), ενώ δεν πληρωνόμαστε για τους κοινόχρηστους χώρους. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι μας καταβάλουν τη μισθοδοσία κάθε τρεις μήνες και είναι το πρόβλημα που μας καίει, γιατί υπάρχουν αρκετές συναδέλφισες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, κλπ. Επίσης ως εργαζόμενοι με σύμβαση έργου δεν έχουμε άδειες ασθενείας. Αν αρρωστήσουμε πρέπει να μας καλύψει άλλος συνάδελφος και να τον πληρώσουμε εμείς.

-Ανήκετε στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα;

-Όχι αν και οι συνάδελφοί μας που είναι αορίστου χρόνου ανήκουν και παίρνουν και το ανθυγιεινό επίδομα, ενώ εμείς αν και καθαρίζουμε με χρήση χημικών, καθαρίζουμε τουαλέτες, γήπεδα, κλπ δεν το παίρνουμε και είναι άλλη μία διάκριση σε βάρος μας.

Συνέντευξη: Nάσος Μπράτσος

Πηγή: ert.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά