Thumbnail
«Έχω φάει ένα χαστούκι και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό; Στο έντονο τσακωμό ε. Όποια δεν έχει φάει ή όποια λέει ότι δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα».

Την στιγμή που ξετυλίγεται η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο από δύο άντρες, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις ενός μοντέλου στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου για την βία κατά των γυναικών.

Η Ιωάννα Μπέλλα με μια φυσικότητα και ένα λαμπερό χαμόγελο μέσα από τον μαζικό διαμορφωτή της κοινής γνώμης σέρβιρε σαν κάτι συνηθισμένο, σαν ένα κοινό μυστικό που πρέπει να αποδεκτούμε το ξύλο στη γυναίκα.

Άλλοτε μέσω των κωστόπουλων η τηλεόραση σμιλεύει πρότυπα,  άλλοτε γαργαλούσε τα πιο λούμπεν αντανακλαστικά της κοινωνίας σερβίροντας φασισμό στο σαλόνι μας, τώρα προχωράει στην φυσικοποίηση του ξύλου στη γυναίκα.

«Έχω φάει χαστούκι. Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό; Στον έντονο τσακωμό ε; Όποια λέει ότι δεν εχει φάει και ότι δεν έχει κάνει πλαστικές, λέει ψέματα», είπε όλο νάζι και χαμόγελο η Μπέλλα.

Η κουλτούρα του βιασμού

Δεν φταίει αυτός που σε βιάζει αλλά το ότι φοράς μίνι, δεν φταίει αυτός που σε δέρνει αλλά γενικότερα τα ήθελε ο κώλος σου. Ίσως και να σε χτυπαει για "να στρώσεις". Όταν δέχεσαι το χαστούκι είσαι φυσιολογική όταν αντιστέκεσαι πηγαίνεις γυρεύοντας στον κόσμο της πατριαρχίας. Αυτά αναπαράχθηκαν από την Μπέλλα την ώρα η Ελένη Τοπαλούδι βρίσκεται δολοφονημένη

Σε αυτή όλη την ιστορία, και όπως αναπαράγεται ο σχολιασμός της στα κοινωνικά δίκτυα θα θέλαμε να πούμε το εξής. Η Μπέλλα \είναι και η ίδια θύμα της πατριαρχείας, της ανοχής στο ξύλο, τον βιασμό, της κουλτούρας του νταη. Είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε μαθαίνωντας πως για να χει αξία πρέπει να είναι όμορφη και δεν πειράζει κι αν τις τρώει. Είναι μια κοπέλα που δέχτηκε την βία στο σώμα της, χωρίς μάλιστα ίχνος αυτοδιάθεσης όπως λένε κάποιοι. Και σε αυτή την βία, την βία του θέματος, το να δέχεσαι το χαστουκάκι μπορεί να σου φαίνεται και φυσιολογικό.

Ποιος φταίει;

Η φράση "Ιωάννα Μπέλλα, να σου γνωρίσουμε την Ελένη Τοπαλούδη..."  τείνει να δημιουργήσει την εντύπωση πως αν κάποιος φταίει είναι οι γυναίκες θύματα που δεν αντιδρούν και όχι οι άντρες θύτες. 

Αντί να ξεφτυλίζουμε την κάθε Μπέλλα στα κοινωνικά δίκτυα, στην καθημερινότητά μας, ας της δείξουμε ότι γίνεται κι αλλιώς!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

podilato_9.jpg
Κλειστό σήμερα το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας λόγω του ποδηλατικού Γύρου 2024
Θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε  λεωφόρους, οδούς και πλατείες των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου,...
Κλειστό σήμερα το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας λόγω του ποδηλατικού Γύρου 2024
ΤΑΞΗ
Ένα ολόκληρο Γυμνάσιο σε ομηρία με τον καταγγελλόμενο διευθυντή να παραμένει στη θέση του
Τα φαινόμενα αυταρχισμού από προϊσταμένους θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταχθούν στο προσεχές μέλλον, καθώς εκτρέφονται από τον αντιευκπαιδευτικό...
Ένα ολόκληρο Γυμνάσιο σε ομηρία με τον καταγγελλόμενο διευθυντή να παραμένει στη θέση του