Thumbnail
Τον αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στον ΔΕΣΦΑ στηρίζει η ΓΣΕΕ

Οι εργαζόμενοι ζητούν εξασφάλιση και μισθολογική εξίσωση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, "με τους οποίους επιτελούν τα ίδια καθήκοντα, υπό τις ίδιες συνθήκες απασχόλησης, στους ακριβώς ίδιους εργασιακούς χώρους".

Πρόκειται για εργφαζόμενους που παρέχουν εδώ και 25 χρόνια υπηρεσίες στην εταιρεία μέσω εργολάβου.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή.

Η ΓΣΕΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων μέσω εργολάβων, στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), οι οποίοι πραγματοποιούν την προσεχή Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι στο φορέα να παρέχουν εδώ και 25 χρόνια υπηρεσίες στην εταιρεία μέσω εργολάβου, χωρίς καμία εξασφάλιση και μισθολογική εξίσωση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους ,με τους οποίους επιτελούν τα ίδια καθήκοντα, υπό τις ίδιες συνθήκες απασχόλησης, στους ακριβώς ίδιους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στην ομηρία και στην  διαρκή αγωνία που δημιουργεί  η επισφαλής αυτή σχέση εργασίας, την ώρα μάλιστα που είναι ήδη δρομολογημένη η  ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ένα πιο αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"