Έκλεισε ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως ναυτικής εργασίας
Έκλεισε ιδιωτικό γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας μετά από καταγγελίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το ιδιωτικό γραφείο με την επωνυμία «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ», με έδρα τη Βάρη, παρείχε υπηρεσίες με σκοπό την εύρεση ναυτικής εργασίας σε Έλληνες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας, όπως ανέφερε σε επιστολή της η ΠΝΟ.

Όμως, η αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας για τους ναυτικούς γίνεται νομίμως μόνον μέσω του Γραφείου Ναυτικής Εργασίας, το οποίο υπάγεται στο υπ. Ναυτιλίας.

Άμεσα, μετά τις καταγγελίες και την επιστολή της ΠΝΟ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κάλεσε τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εν λόγω εταιρείας από τον οποίο έλαβε ένορκη μαρτυρική κατάθεση. Παράλληλα υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προανακριτικό υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση. Επίσης με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας ως αρμόδια δημόσια Υπηρεσία η οποία βεβαιώνει τη σύσταση και λειτουργία της ιδιωτικής εταιρείας ονόματι «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ», αιτήθηκε την εξέταση του φακέλου της εν λόγω υπόθεσης και κατά λόγω αρμοδιότητας να προβεί στην ανάκληση λειτουργίας της εταιρείας.

Στις 23/10/2018 Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ανέφερε ότι από πληρεξούσιο δικηγόρο της ανωτέρω εταιρείας εγχειρίστηκε πρακτικό έκτακτης συνέλευσής της και απόφασής της για λύση και θέση αυτής σε εκκαθάριση.

σχετικά άρθρα