Thumbnail
Πειθαρχική δίωξη από την ΕΣΗΕΑ θα δεχθεί ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας

Aυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα άσκησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οπως αναφέρει η απόφαση του ΠΠΣ ο δημοσιογράφος - σχολιαστής της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» "αναφέρθηκε στον αρχηγό της ΝΔ.. κατά τρόπο απαράδεκτο και η αναφορά του ήταν ακραία και ατεκμηρίωτη και εκφωνήθηκε με παθιασμένο τρόπο (...) "Χρησιμοποίησε οξύ και μελανό τρόπο" και είναι, λέει, απαράδεκτη "η δημόσια σκύλευση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πολιτικού αρχηγού".

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ανέφερε πως το θύμισε "θεωρητικό του ιταλικού φασισμού".

Ο ίδιος ο Σ. Καψώχας γράφει σχετικά στο fb: 

Πήρα σήμερα μια επιστολή του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, με την οποία με διώκουν για το σχολιασμό μου στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (τα κεφαλαία είναι του Σεβαστού Δικαστηρίου) Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκπομπή "Δεύτερη Ματιά". Πρόκειται για μνημείο "κατά παραγγελία γελοιότητας", αφού εγκαλούμαι για λόγους ύφους και χρωματολογικού πολιτικού προσδιορισμού. Το κατηγορητήριο επικαλείται αναφορές μου που "εκφωνήθηκαν με παθιασμένο τρόπο" (ποιο άρθρο άραγε του Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπει την ενοχικότητα των εκφράσεων του προσώπου ή του ανοίγματος των ματιών;) και το κυριότερο ότι:

"χρησιμοποίησα οξύ και μελανό τρόπο και προκάλεσα τη δημόσια σκύλευση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πολιτικού αρχηγού". (κάτι σαν καυστικό νάτριο ήταν ο λόγος μου!). Μετά απ΄αυτά τι να πω εγώ για τον Πανούντσιο;

Απολαύστε το κατηγορητήριο:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα