Thumbnail
Να αποσύρει άμεσα το έγγραφο, με το οποίο ζητεί στοιχεία για τα αλλοδαπά παιδιά και βρέφη που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, και να μην δώσει τέτοια στοιχεία στη Χρυσή Αυγή, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Να αποσύρει άμεσα το έγγραφο, με το οποίο ζητεί στοιχεία για τα αλλοδαπά παιδιά και βρέφη που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, και να μην δώσει τέτοια στοιχεία στη Χρυσή Αυγή, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ζητεί ακόμη την οικονομική ενίσχυση των παιδικών σταθμών, ενώ καλεί και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να εντείνουν τον αγώνα τους για τη δημιουργία νέων σταθμών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά όλων των εργαζομένων οικογενειών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

"Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευομένη τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη οικογένεια και η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, προσπαθεί να σπείρει το δηλητήριο του ρατσισμού" σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σχολιάζοντας δε την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Βουλή, σημειώνει πως ο ρατσιστικός σκοπός της είναι προφανής, να ζητήσει δηλαδή να διωχτούν τα παιδιά των αλλοδαπών από τους παιδικούς σταθμούς.

"Πρόκειται για μια κλιμακούμενη ρατσιστική και αντιδημοκρατική πολιτική που δεν πρέπει να περάσει. Ο ελληνικός λαός που έχει εκατομμύρια παιδιά του να ζουν σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν πρέπει να δεχθεί αυτή τη ρατσιστική πολιτική και πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη Χρυσή Αυγή. Είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας να μπορούν ισότιμα να φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης" υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι η Μαρία Καρυστιανού
Ρούτσι για Καρυστιανού: «Αν προχωρήσει σε πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Τεμπών πρέπει να αποφασίσει»
Δήλωση για το ενδεχόμενο δημιουργίας κινήματος από συγγενείς θυμάτων και τη διαχείριση των εσόδων από τις συναυλίες
Ρούτσι για Καρυστιανού: «Αν προχωρήσει σε πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Τεμπών πρέπει να αποφασίσει»
xilodarmos
Αγ. Παρασκευή: Περιστατικό σχολικής βίας σε γυμνάσιο – 13χρονη ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριες
Η σχολική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει την αύξηση περιστατικών ενδοσχολικής βίας και να ενισχύσει την πρόληψη και την ασφάλεια των μαθητών
Αγ. Παρασκευή: Περιστατικό σχολικής βίας σε γυμνάσιο – 13χρονη ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριες
kataigida_vroxi
Από την άνοιξη… στο φθινόπωρο: Καταιγίδες και πολύ νερό χτυπούν την Αθήνα
Απότομη αλλαγή σκηνικού από το Σάββατο – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για μεγάλο όγκο βροχής και ισχυρά φαινόμενα
Από την άνοιξη… στο φθινόπωρο: Καταιγίδες και πολύ νερό χτυπούν την Αθήνα