Thumbnail
Τι συνέβη όταν χρυσαυγίτες έκαναν την εμφάνισή τους στη Ραφήνα

Μία από τις χειρότερες καταστροφές από πυρκαγιά τον 21ο αιώνα έλαβε χώρα στην Ανατολική Αττική, στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση, σαρωτική!

Πολλοί ήταν και οι μετανάστες που έσπευσαν αν βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, την ώρα μάλιστα που η πύρινη λαίλαπα "κατάπινε" ακόμα Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα. Ήταν Αιγύπτιοι ψαράδες που, όντας στα ανοιχτά της περιοχής, περιμάζεψαν με το πλεούμενό τους όσους άρχισαν να κολυμπούν για να σωθούν από τον όλεθρο.

Λίγο μετά η Παλαιστινιακή Κοινότητα άρχισε να συγκεντρώνει αίμα για τους εγκαυματίες, ενώ η αντίστοιχη Πακιστανική δήλωσε έτοιμη να συνδράμει στο έργο της διάσωσης, έρευνας και αποκατάστασης με δεκάδες μέλη της. Αλλά και οι γείτονες Τούρκοι εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αδελφό ελληνικό λαό, όπως τον χαρακτήρισαν.

Από την άλλη, σε μια μάλλλον φιέστα παρά ουσιαστκή κίνηση, η Χρυσή Αυγή έκανε την εμφάνισή της στις πυρόπληκτες περιοχές.

Για την όλη δράση της και την "αποδοχή" των νεοναζί από τους κατοίκους, διαφωτιστικό είναι το παρακάτω post στο Facebook:

"SOS!!! ALERT!!! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ!!

Σήμερα το βράδυ υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας του παρακάτω συμβάντος:

Ένας μπαμπάς με δύο κοριτσάκια σε ένα τζιπ σταματούν από πόρτα σε πόρτα και προσφέρουν σε όποιον χρειάζεται νερά, κεριά και φακούς. Προπορεύεται ένα μικρό κόκκινο αυτοκίνητο από το οποίο κατεβαίνουν δύο νεαροί με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Πλησιάζουν μια κυρία και της προσφέρουν νερό. "Από φασίστες δεν παίρνω ούτε νερό" απαντά εκείνη κι ο νεαρός εκνευρισμένος της πετάει ένα μπουκάλι νερό στα πόδια που σπάει. Σπεύδει σε βοήθεια της κυρίας ο μπαμπάς, πάει να γίνει μια μανούρα, τα κοριτσάκια παρακολουθούν έντρομα και ξαφνικά, ως από μηχανής Θεός, πετιέται από ένα άλλο αυτοκίνητο ένας ΘΕΟΣ και τον ακούω να τους φωνάζει "Πάρτε τον πούλο τώρα γιατί θα σας γ...σω και τους δύο". Οι νεαροί κάνουν μεταβολή, μπαίνουν στο αυτοκίνητο και φεύγουν..."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκύλος
Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα
Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»
«Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδω όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα»
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»