Thumbnail
Τα τεκμήρια φαίνεται πως ακυρώνουν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις σε ανθρώπους οι οποίοι ζητούν να λάβουν το επίδομα των 360 ευρώ που χορηγεί ο ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) και σε όσους κλείνουν τα 67 και δεν έχουν τα ένσημα για σύνταξη

Ειδικότερα με το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης όποιος δεν έχει τα προς το ζην αλλά τυγχάνει να μένει σε ιδιόκτητο ή νοικιασμένο σπίτι επιφανείας έως 100 τ.μ. θεωρείται ότι έχει «εισόδημα» και αυτομάτως κόβεται από την ενίσχυση, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ.

Όσοι υπέβαλαν και υποβάλλουν αιτήσεις με ηλικία άνω των 67 ετών για να πάρουν το επίδομα που φτάνει τα 360 ευρώ, διαπιστώνουν ότι, αν και άποροι, θεωρούνται εισοδηματίες, επειδή τυγχάνει οι περισσότεροι να διαθέτουν ένα παλιό σπίτι που η εφορία το «τιμολογεί» ως τεκμαρτό εισόδημα 4.000 ή 5.000 ευρώ το χρόνο.

Μάλιστα όσοι έχουν αποκτήσει ένα μικρό διαμέρισμα των 25 ή 40 τετραγωνικών μέτρων αλλά έμειναν άνεργοι και δεν καταφέρνουν να συμπληρώσουν τα 4.500 ένσημα για να πάρουν σύνταξη, μένουν έξω από την ενίσχυση των 360 ευρώ εφόσον το τεκμήριο του διαμερίσματος ή και άλλων ακινήτων υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ.

Η μόνη διέξοδος είναι να πάρουν 200 ευρώ από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης αντί των 360 ευρώ από τον ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ.


Σε ποιους χορηγείται το επίδομα

Το επίδομα χορηγείται σε ανασφάλιστους που συμπληρώνουν τα 67 και δεν έχουν τα απαιτούμενα «ελάχιστα ένσημα» για να πάρουν κανονική σύνταξη γήρατος από το ασφαλιστικό ταμείο.

Το βασικό κριτήριο είναι το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 4.320 ευρώ, να μην έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 90.000 ευρώ και να μην έχουν μέσα μεταφοράς (ΙΧ, κ.λπ.) με τεκμήριο άνω των 6.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαμαράς
Σαμαράς για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Όσοι είναι στα μπλόκα δεν κερδίζουν το Τζόκερ κάθε τόσο»
Στήριξη στους αγρότες και αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις πολιτικές επιλογές και την επικοινωνιακή διαχείριση
Σαμαράς για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Όσοι είναι στα μπλόκα δεν κερδίζουν το Τζόκερ κάθε τόσο»
αγρότες
Λιμάνι Μυτιλήνης σε αποκλεισμό: Αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση – Πλοίο αναχώρησε άδειο
Το «Διαγόρας» έφυγε χωρίς επιβάτες και οχήματα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Λιμάνι Μυτιλήνης σε αποκλεισμό: Αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση – Πλοίο αναχώρησε άδειο