Thumbnail
Για σκηνικό ίδιο με των Ιμίων (1996) κάνει λόγο η Χουριέτ

Ο τουρικός τύπος και η εφημερίδα Χουριέτ επιμένουν σε περιστατικό επιχείρησης Τούρκων κομάντος σε βραχονησίδα (Ανθρωποφάγοι) κοντά στην Ικαρία. 

Συγκεκριμένα, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων αποβιβάστηκαν και κατέβασαν την ελληνική σημαία που έστησαν νεαροί κάτοικοι των Φούρνων Ικαρίας από τη βραχονησίδα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Κομάντος της SAT (η μονάδα που είχε αποβιβαστεί στα Ίμια) πέρασε για 25 μίλια από τη γραμμή των συνόρων και αφού αποβιβάστηκαν στο ελληνικό νησί, αφαίρεσαν τη σημαία που αναφέρεται στο δημοσίευμα ως «ελληνική πρόκληση».

Μάλιστα οι Τούρκοι περιγράφουν την φερόμενη επιχείρηση ως... έσχατη λύση, καθώς η ακτοφυλακή της Τουρκίας απαίτησε πρώτα από το λιμενικό σε πτώτο επίπεδο, φτάνοντας μέχρι και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, να αφαιρεθεί η σημαία και η εμπλοκή των Τούρκων βατραχανθρώπων αποφασίστηκε μετά από την αρνητική απάντηση της Αθήνας.

Το περιστατικό αμφισβητείται έντονα από την ελληνική πλευρά που διαψεύδει το γεγονός.

Με γεωγραφικούς όρους, πάντως, αποτελεί εντύπωση η επιμονή στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησίδας αρκετά μακριά από την γραμμή των συνόρων που παραδοσιακά θέτει ζητήματα η Τουρκική πλευρά. Με άλλα λόγια, οι τουρκικές διεκδικήσεις φτάνουν... μακριά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
ηλεκτρονική απάτη
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες
Χριστουγεννιάτικες αγορές χωρίς «δώρα» στους χάκερ: Οδηγός επιβίωσης για την κάρτα και το πορτοφόλι σας
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες