Thumbnail

Στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται αποδίδει με ανακοίνωσή της, τα αίτια της αύξησης της ανεργίας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

 
Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι «αν και η Στατιστική Αρχή υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες» και προσθέτει ότι «τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεσματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτώβρη».
 
   Στο μεταξύ, ευθύνες στις πολιτικές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για την ύφεση και την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων στις χώρες που εφαρμόσθηκαν, αποδίδει η έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με την κατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων διεθνώς.
 
   Την έκθεση παρουσίασε χθες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στο Τόκιο, από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, η γενική γραμματέας της ΔΣΣ, Σάραν Μπάροου.
 
   Η έκθεση, σημεία της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου "καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας".
 
   Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έρευνα τεκμηριώνεται εμπειρικά από μαρτυρίες Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίες κατατέθηκαν σε πάνελ εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σκουπίδια στις θάλασσες
Κομισιόν: Επένδυση 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»
Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»
Κομισιόν: Επένδυση 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»
Παύλος Πολάκης - Ευκλείδης Τσακαλώτος
Πολάκης σε Τσακαλώτο μετά το «καρφί» για Τσίπρα: «Δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα στα πω»
Πολάκης σε Τσακαλώτο: «Άντε γιατί η αριστεροσύνη σας στα πραγματικά ΕΠΙΔΙΚΑ είναι τύπου ‘σφυρίξτε κλέφτικα’»
Πολάκης σε Τσακαλώτο μετά το «καρφί» για Τσίπρα: «Δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα στα πω»