Thumbnail
Με αφορμή τα επεισόδια στην Τούμπα

Μεγάλη δημοσιότητα παγκοσμίως έλαβαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή στην Τούμπα, στο μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Μετά την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) με ενημέρωσή της καταδικάζει τα γεγονότα των τελευταίων ωρών και απειλεί με σοβαρές κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μία από αυτές τις ενδέχεται να είναι και η αποβολή της χώρας.

Η σχετική ανακοίνωση της FIFA:

"Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για τον έλεγχο της ΕΠΟ, καταδικάζει αυστηρά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα κι επείγει όλους τους εθνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να βάλουν ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμη κι αν τα πρόσφατα επεισόδια συνέβησαν σε πλαίσιο εθνικής διοργάνωσης, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως.

Στο ενδιάμεσο, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώθηκε για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει προσωρινά το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2017/2018.

Ενδεχόμενη αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ' το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σαντορίνη
Κατολισθήσεις στη Σαντορίνη: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια», διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας
Κατολίσθηση στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης – Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας
Κατολισθήσεις στη Σαντορίνη: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια», διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Ξεκίνησε η εισβολή στην πόλη της Γάζας- Ήδη το Ισραήλ ελέγχει τα περίχωρα της πόλης
"οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την αρχική φάση της εισβολής τους στην Πόλη της Γάζας» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού...
Ξεκίνησε η εισβολή στην πόλη της Γάζας- Ήδη το Ισραήλ ελέγχει τα περίχωρα της πόλης
περιπολ
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Εξαφανίστηκε 16χρονη από χώρο παιδικής προστασίας στην Πάτρα. Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όλα τα στοιχεία και πού να καλέσετε
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»