Για «λύση Θάτσερ» και ποδοσφαιρικό Grexit κάνει λόγο το ραδιόφωνο της ΕΡΑ
Οι ακραίες συνθήκες απαιτούν ακραίες λύσεις, κατά τα φαινόμενα

«Βόμβα» βάζουν οι πληροφορίες του ραδιοφώνου της ΕΡΑ, αν φυσικά ευσταθούν οι πληροφορίες που διαρρέουν, καθώς θεωρεί δεδομένο πως η κυβέρνηση θα διακόψει επ' αόριστον το πρωτάθλημα.

Αλλά αυτό, όπως όλα δείχνουν, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να ληφθεί η απόφαση για ποδοσφαιρικό Grexit! Δηλαδή, για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα μέτρα είχε λάβει η Θάτσερ για τις αγγλικές ομάδες, μετά την τραγωδία του Χέιζελ το 1985.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν επαφές της ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού με στελέχη της UEFA, και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να μη δηλωθούν του χρόνου οι ελληνικές ομάδες για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου. 

Το πρόβλημα όσον αφορά αυτή την απόφαση είναι το τι θα γίνει με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία τη νέα σεζόν έχει υποχρεώσεις για το νεοσύστατο Nations League. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει διασφάλιση ότι δεν θα επηρεαστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι ελληνικές ομάδες δεν θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League).

Μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να δοθεί πρόωρο τέλος στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με οριστική διακοπή του.  

Όπως και να 'χει, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα.

 

 

best of network

σχετικά άρθρα