Thumbnail
Εξάρχεια

Τέλος στη δράση πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων έβαλε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου. Η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις μελών της σπείρας που εκτός από διακίνηση ναρκωτικών, διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις.
Φιλοδοξούσαν να γίνουν οι κυρίαρχοι των Εξαρχείων τα μέλη της πολυεθνικής συμμορίας με τον Αλβανό αρχηγό που εξάρθρωσε μετά από πολύμηνη έρευνα η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Έγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Ο βασικός πυρήνας της ομάδας δρούσε με ορμητήριο και πεδίο δράσης τα Εξάρχεια. Στην ίδια περιοχή έκρυβαν και τις ναρκωτικές ουσίες που μετέφεραν σε αποθήκη στην οδό Ερεσού, με ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πέντε από τα βασικά μέλη της οργάνωσης είχαν τον ρόλο συντονιστή στην διακίνηση και οι υπόλοιποι λειτουργούσαν ως βαποράκια. Στις τηλεφωνικές τους επαφές χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις.

Στα σπίτια των συλληφθέντων και στις καβάτζες της οργάνωσης, βρέθηκαν 23 κιλά κάνναβη, 200 γραμμάρια ηρωίνης, νοθευτικές ουσίες, ζυγαριές ακριβείας, και 8.500 ευρώ.

Ένας από τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών διαπιστώθηκε πως το 2011 είχε σκοτώσει οδηγό ταξί στην Κυψέλη με κίνητρο την ληστεία. Επίσης δύο έλληνες είχαν κατηγορηθεί το 2010 φια φθορές στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Την ίδια ημέρα που ο @kmitsotakis μιλά για ανομία, η Ελληνική Αστυνομία απαντά με πράξεις, καταγράφοντας μία ακόμη επιτυχία στα Εξάρχεια. Και δεν είναι η πρώτη φορά. https://t.co/GgQ6Z2BhFo

— Nikos Toskas (@nikos_toskas) March 9, 2018

 

 

Αναφορά στην εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ. του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Γεραφέντης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Έρχονται αιτήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών για θέσεις Συντονιστών
Η Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις για τον αποκλεισμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών
Ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Έρχονται αιτήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών για θέσεις Συντονιστών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Τέμπη: Παράταση στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή πληγέντων στα ΑΕΙ έως το 2028
Σοφία Ζαχαράκη: «Έμπρακτη στήριξη σε μια τραυματική υπόθεση» – Πώς θα εφαρμοστεί η προσαύξηση 20% στη βαθμολογία και η εισαγωγή καθ’ υπέρβαση για...
Τέμπη: Παράταση στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή πληγέντων στα ΑΕΙ έως το 2028
Σοφία Ζαχαράκη, υπουργείο Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: Πώς θα εφαρμοστεί το ειδικό ποσοστό 2% στις Πανελλαδικές 2026
Πώς θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές - Τι απαντά η υπουργός Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: Πώς θα εφαρμοστεί το ειδικό ποσοστό 2% στις Πανελλαδικές 2026