Thumbnail
Νέα δεδομένα δημιουργούνται για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Καρπάθου, από τις αγορές του εξωτερικού

Αύτο μετά την έλευση δυο νέων πτήσεων από Μόναχο και Βερολίνο, αλλά και το άνοιγμα της αγοράς του Βελγίου, όπου το νησί στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελγίου «Salon Des Vacances» ανακηρύχθηκε «Τιμώμενος Προορισμός» στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μιχάλης Λυτός, τόνισε ότι προσπάθειες που καταβάλλονται για την προώθηση της Καρπάθου αποδίδουν καρπούς και πλέον η Κάρπαθος είναι πολύ «γνωστή» στο εξωτερικό, κάτι που δεν ισχύει το ίδιο με την εγχώρια αγορά.

Μάλιστα, στόχος της τουριστικής επιτροπής είναι η αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης και η Κάρπαθος να ενισχυθεί στη συνείδηση του Ελληνα ταξιδιώτη.

Δυνατό χαρτί για τους ξένους επισκέπτες είναι ότι η Κάρπαθος παραμένει φθηνός προορισμός για τον εισερχόμενο τουρισμό και ακριβό προορισμό για τους Ελληνες, καθώς επιβαρύνονται σημαντικά με τα κόστη μεταφοράς.

Η Κάρπαθος, όπως τονίζει ο κ. Λυτός φιλοξενήθηκε σε γνωστά έντυπα, όπως το Forbes, και αναμένονται και νέα δημοσιεύματα σε Ιταλία και Γερμανία.

Πάντως όσοι θα θελήσουν να επισκεφτούν την Κάρπαθο το 2018, καλό θα είναι από τώρα να ενδιαφερθούν για τη διαμονή, γιατί την περίοδο της υψηλής ζήτησης είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια, όπως τονίζει ο κ. Λυτός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petropoulos
Ηλίας Πετρόπουλος: Ο αιρετικός συγγραφέας που δεν χάρισε τίποτα στους ήρωες της Επανάστασης
Ο Ηλίας Πετρόπουλος υπήρξε μία από τις πιο αντισυμβατικές και τολμηρές προσωπικότητες της ελληνικής διανόησης.
Ηλίας Πετρόπουλος: Ο αιρετικός συγγραφέας που δεν χάρισε τίποτα στους ήρωες της Επανάστασης
Καρδιά
Ο καρδιολόγος προτείνει: Το ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σας
Η καλή υγεία της καρδιάς ξεκινά από την κουζίνα. Σύμφωνα με ειδικούς, ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι...
Ο καρδιολόγος προτείνει: Το ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σας
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν ενισχυμένη θέση στην κατανομή των 10.000 φετινών διορισμών
Μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ της α’ και της β’ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών
Σοφία Ζαχαράκη: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν ενισχυμένη θέση στην κατανομή των 10.000 φετινών διορισμών
Αυτί - Ακοή
Πάρκινσον και αυτιά: Ένα απροσδόκητο σημάδι μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου
Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ένα απροσδόκητο εύρημα: το "κλειδί" μπορεί να βρίσκεται στα αυτιά μας.
Πάρκινσον και αυτιά: Ένα απροσδόκητο σημάδι μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου