Thumbnail
• Παρούσα στη συνεδρίαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, και η βουλευτής Ν. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη

► Τη στήριξή του εκφράζει με ψήφισμά του, το συμβούλιο κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ, στο αίτημα των πολιτών και των φορέων του Ωρωπού, για την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Ωρωπού.

Το θέμα απασχόλησε μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση της ολομέλειας του συμβουλίου κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ, προχθές το απόγευμα, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά από πρόταση του Θανάση Τοτόμη, μέλους του ΣΚΕ.

► Στο σχετικό ψήφισμα σημειώνεται, ότι η ολομέλεια του συμβουλίου κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα των πολιτών και των φορέων του Ωρωπού, για την αναγκαιότητα της άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας ενιαίου ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου - λυκείου Ωρωπού.

Το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά στη συνεδρίαση, αλλά και στην προηγούμενη ολομέλεια του συμβουλίου κοινωνικού ελέγχου - ΣΚΕ της ΕΡΤ, στις 12 Δεκέμβρη, με τις παρεμβάσεις - τοποθετήσεις των εκπρόσωπων των κοινωνικών κινημάτων του Ωρωπού, Σοφίας Μπασκάκη, δημοσιογράφου, και Μαρίας Κασαμπαλάκου, συγγραφέα.

► Η έκδοση του ψηφίσματος, σημειώνεται, είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκες και δικαίωμα στήριξης στη ζωή τους, απέναντι σε νέους ανθρώπους - μαθητές, με ειδικά μαθησιακά προβλήματα και στις οικογένειές τους.

► Στη συνεδρίαση της 25ης ολομέλειας, πήραν μέρος τα μέλη του ΣΚΕ της ΕΡΤ, Γεωργία Πίσπα, δήμος Αγ. Παρασκευής, Θανάσης Τοτόμης, Ωρωπός, Γιώργος Παπαδάκης, Μαζί για το Παιδί, Γιώργος Γκίλιας, Νίκος Δημητρακόπουλος, Μαρία Γεράκη, Κατερίνα Λουκίδου, γγ. ισότητας, Κώστας Σκάντζικας, Κώστας Γαργάλης, ΕΣΑΜΕΑ, Ελένη Κουλαξίζη, Μάριος Νόττας, ΕΚΠΟΙΖΩ, Δώρα Ξενίδου, Θανάσης Σαραντόπουλος, Βασιλική Μυλωνά - Δανέλλη ΙΟΑΣ, Βασιλική Τζαβάρα, Μαρία Κοσμάογλου, Κατερίνα Ζαχολίτου, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Δημήτρης Κρυσταλλίδης, Ειρήνη Πουπάκη, Ευγενία Κατούφα, δήμος Χαλανδρίου, Βαγγέλης Μπούρικας, Γιάννα - Νίκη Σαραντοπούλου, και Νίκος Σκρέκης, ΠΟΣΠΕΡΤ.

► Στη συνεδρίαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, παραβρέθηκε ακόμη προσκεκλημένη η κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, βουλευτής Ν. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»