Thumbnail
Για προληπτικούς λόγους οι περιπολίες στην θαλάσσια περιοχή της Αττικής θα συνεχιστούν

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο και στις παραλίες της Αττικής, μετά τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του έμφορτου με καύσιμα δεξαμενόπλοιου ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ στις 10 Σεπτεμβρίου, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στις παραλίες της Σαλαμίνας και αύριο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, αναμένεται να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Για προληπτικούς λόγους, οι περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αττικής θα συνεχιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ έχει ανελκυθεί και οδηγηθεί σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, όπου φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των δύο πραγματογνωμόνων που έχουν οριστεί για την υπόθεση, σχετικά με τα αίτια της βύθισης του πλοίου.

Σημειώνεται, ότι με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών απορρύπανσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ως επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου που είχε συγκροτηθεί για την όλη επιχείρηση, ανακοίνωσε σήμερα τη λήξη των συνεδριάσεων του εν λόγω Οργάνου, λόγω εκπλήρωσης της αποστολής του.

Ο κ. Σαντορινιός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συνεργασία και τη συμμετοχή τους στις εργασίες απορρύπανσης.

Στο μεταξύ, όσοι θεωρούν ότι έχουν πληγεί με οποιονδήποτε τρόπο από τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ, μπορούν να προγραμματίσουν συναντήσεις στο αρμόδιο γραφείο που έχει εγκατασταθεί στον Πειραιά, στον οδό Σκουζέ 26 στον 4ο όροφο, από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC)

Η σελίδα (color="#0000FF"size="3"ace="TimesNewRomanGreek">www.iopcfunds.org/agia-zoni-ii-claimantssize="3"face="Courier New Greek">) παρέχει τα έντυπα των αξιώσεων, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες της διαδικασίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ενδεικτικά αξιώσεις αποζημίωσης δύναται να εγερθούν μεταξύ άλλων για:

- Χρήση εξοπλισμού καθαρισμού και λήψης προληπτικών μέτρων.
- Καταστροφή περιουσιακών στοιχείων.
- Έμμεση ζημία.
- Καθαρή οικονομική ζημία (πχ μείωση εσόδων λόγω μη δυνατότητας δραστηριοποίησης στην περιοχή που επλήγη).
- Περιβαλλοντική καταστροφή.

Το περιεχόμενο της αξίωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατά το δυνατόν λεπτομερή αναφορά της ζημιάς που υπέστη ο αξιών την αποζημίωση και να συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης των αξιώσεων, σε συνάρτηση με το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη και τα ανάλογα παραστατικά.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες για αποζημιωτέες αξιώσεις, λεπτομέρειες υποβολής τους και απαιτούμενα στοιχεία προσκόμισης μπορούν να αναζητηθούν στο τοπικό γραφείο.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο σύνταξης και αποστολής των αιτημάτων στο γραφείο έγερσης αιτημάτων αποζημίωσης (Local Claims Office) καθώς και ενδεικτικοί μορφότυποι υποβολής αυτών, δύναται να ανακτηθούν στην ελληνική γλώσσα μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας:

color="#0000FF" size="3" face="Courier New Greek">http://www.iopcfunds.org/agia-zoni-ii-claimants/gr/size="3" face="Courier New Greek">.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apati
Νέα απάτη με «δωρεάν πακέτο γιορτών»: Τι κρύβεται πίσω από το ψεύτικο email
Το Υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί για κύμα phishing που μιμείται επίσημη ενημέρωση – Πώς αναγνωρίζετε και αποφεύγετε την παγίδα.
Νέα απάτη με «δωρεάν πακέτο γιορτών»: Τι κρύβεται πίσω από το ψεύτικο email
Σωκράτης Φάμελλος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς»
Φάμελλος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς – Οι αγρότες βγαίνουν στα μπλόκα γιατί δεν έχουν μέλλον
Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς»
κουτσουμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν πρόκειται να ανακόψει τον –όπως τον χαρακτήρισε– «μαζικό...
Δημήτρης Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών