Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του ΕΠΑΜ και πολίτες μπροστά στην είσοδο του Στρατοδικείου στη Θεσσαλονίκη, όπου δικάζονται δύο στρατιωτικοί, ένας υπαξιωματικός και ένας αξιωματικός επειδή αρνήθηκαν να υπηρετήσουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ΑΛΕΞΥΛ στο Δερβένι.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του εθνικισμού για τις κυρώσεις που δέχθηκαν δύο στρατιωτικοί.
«Αρνήθηκα να υπηρετήσω στο κέντρο φιλοξενίας για λόγους πολιτικής ανυπακοής στο πολιτικό καθεστώς, γιατί αυτά είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και σχέδιο από την ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού», δήλωσε στη Voria.gr ο υπαξιωματικός Ευάγγελος Φώτης και πρόσθεσε: «Πέρασα πειθαρχικό και κινδυνεύω με απόταξη αλλά δεν μου δίνουν την απόφαση».
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς Ελλάς ή ταν επί τας» ζητώντας την αθώωση των στρατιωτικών.
Πηγή: voria.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ