Thumbnail
Βίντεο

Σύμφωνα με όσα σημείωσε  ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ς, τα διπλώματα οδήγησης θα εκδίδονται με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Είναι όπως ανέφερε ο υφυπουργός το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το υπουργείο. 

Μέσω ψηφιοποίησης, ανέφερε ο υφυπουργός, οι εξετάσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τόπο. Θα δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με… φακελάκι στον εξεταστή.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μαυραγάννης θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικά κενά
Απόφαση-σταθμός για τους εκπαιδευτικούς: «Ξεκλειδώνει» η άδεια ανατροφής τέκνου
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά βάζει τέλος σε αυθαίρετους περιορισμούς και ενισχύει τα δικαιώματα των γονέων
Απόφαση-σταθμός για τους εκπαιδευτικούς: «Ξεκλειδώνει» η άδεια ανατροφής τέκνου