Thumbnail
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος Σύρος, μετά από 3ωρη απολογία, καθώς κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS

O ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε εισαγγελέα και ανακριτή με την εξής επιχειρηματολογία: «Είμαι αθώος. Δεν είμαι μέλος του ISIS». Ταυτόχρονα όπως προκύπτει από πληροφορίες, ο 32χρονος επιχείρησε να ασκήσει επιρροή στον εισαγγελέα και τον ανακριτή λέγοντάς τους ότι στην περίπτωση που αποφασίσουν την προφυλάκιση του θα επικυρώνουν το καθεστώς Άσαντ. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι ο 32χρονος υποστηρίζει ότι μαχόταν στο πλευρό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ειδικότερα ως προς την πορεία του από τη Σύρια μέχρι σήμερα, όπως τονίζει η συνήγορός του, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα, που έκανε λόγο για «παραφιλολογία» στα περί του ISIS, ο κατηγορούμενος ήταν αστυνομικός του καθεστώτος Άσαντ και στη συνέχεια προσχώρησε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Κατά τη διάρκεια μίας μάχης όμως τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του καθεστώτος Άσαντ με αποτέλεσμα να θεωρηθεί λιποτάκτης. Μετά την φυγή του, κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, λέει, ότι τον προσέγγισε το Iσλαμικό Κράτος και επειδή δεν εμπιστευόταν το καθεστώς Ερντογάν αποφάσισε να φύγει. Έτσι επικαλέστηκε αρρώστια της συζύγου του για και έφυγε για την Ελλάδα όπου αρχικά έφτασε στη Λέρο και στη συνέχεια στον Πειραιά. Από εκεί πήγε στην Ειδομένη και όταν έκλεισαν τα σύνορα μεταφέρθηκε μαζί με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Ως προς την απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών, η συνήγορος του κατηγορούμενου τόνισε ότι ο εντολέας της τέθηκε σε προσωρινή κράτηση επειδή έλειπαν σημαντικά έγγραφα από τη δικογραφία. Όπως τόνισε μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει κατά αυτής και θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας της για τον οποίο είπε ότι είναι σε σχετικά καλή ψυχολογική κατάσταση. Σημείωσε επίσης ότι ο 32χρονος είναι σε επαφή με τη σύζυγό του και ότι δεν είναι αλήθεια ότι εκείνη τον κατήγγειλε.

Τέλος, η κυρία Τσιούλπα δήλωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα για αλλαγή του διερμηνέα και άρα δεν ισχύει η πρώτη του ομολογία του 32χρονου (που είχε παραδεχθεί ότι πολέμησε με τον ISIS).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο