Thumbnail
Αύριο εκδικάζεται η έφεση μιας υπόθεσης που κρατά από το 2011!

Υπερασπίστηκε το δικαίωμά του ως άνεργος για δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και γι' αυτό "διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές". Λίγο μετά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών. Αυτή είναι η περιπέτεια του Β.Κ, ο οποίος στις 11 Μαΐου του 2011 έκανε το "έγκλημα" να μην έχει μαζί του εισιτήριο!

Παρά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με το πέρασμα στο Δημόσιο και την αλλαγή πολιτικής, στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, παλιές υποθέσεις συνεχίζουν να ταλαιπωρούν, όπως φαίνεται, τους πολίτες.

Άλλωστε, παρόμοιες περιπτώσεις αυθεραισίας, τραμπουκισμών, παράνομων προσωποκρατήσεων και λεκτικής ή/και σωματικής βίας από ελεγκτές του ΟΑΣΘ ήταν συχνό φαινόμενο στο παρελθόν.

Η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Β.Κ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, στις 10.00π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου καλείται συγκέντρωση συμπαράστασης

Για το γεγονός ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή συνδικαλιστών Εργατικών σωματείων - Φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης:

«Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι.

Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ, οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η  μήνυση του άνεργου Β.Κ  δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης».

Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση  των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή! 

Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη  για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως  μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν και τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών!».

Κάλεσμα σε συγκέντρωση από τη Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους συμπολίτες μας, αύριο Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, στις 10.00΄π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για συμπαράσταση στον άνεργο συμπολίτη μας, ο οποίος, επειδή διέπραξε το «έγκλημα» να μην πληρώσει εισιτήριο το Μάη του 2011, σύρεται σε δίκες, με πρωτόδικη βαρύτατη ποινή 22 μηνών φυλάκιση (!!!) με 3ετή αναστολή, παρόλο που ακόμη και οι ελεγκτές κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν επιλήψιμη, παρόλο που και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε αποδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών απέναντί του ήταν προκλητική, και ότι κράτησαν στο αστικό τον άνεργο επιβάτη για τρεις στάσεις.

Το δικαίωμα των ανέργων, των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, των ευπαθών ομάδων κτλ. στη δωρεάν μετακίνηση, είναι κοινωνικό δικαίωμα, και δεν ποινικοποιείται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους
Το Νο1 φρούτο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους