Thumbnail
Πετρελαιοκηλίδα

Αδιάκοπα εργάζονται τα συνεργεία για τον καθαρισμό του Σαρωνικού και των ακτών της Αττικής.

Η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη και δεν παρουσιάζεται επιφανειακή ρύπανση, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Την ίδια ώρα, από το δεξαμενόπλοιο «Siros» άρχισε και πάλι το Σάββατο η απάντληση των πετρελαιοειδών από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ».

Έως το μεσημέρι είχαν αντληθεί περίπου 50 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΛΣ-Ελληνική Ακτοφυλακή, στις εργασίες απορρύπανσης από τη Σαλαμίνα έως τη Γλυφάδα επιχειρούν από θαλάσσης έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και έξι ιδιωτικά, δεκάδες εθελοντές και εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρεία με συνολικά 289 άτομα.

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται επιφανειακή θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίζονται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.

Στο Παλαιό Φάληρο η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο συνολικά είκοσι ατόμων και παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στο Ελληνικό επιχειρεί συνεργείο συνολικά τριάντα οκτώ ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, δύο πλυστικά μηχανήματα και αντλία.

Στην πρώτη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μαρίνα Γλυφάδας επιχειρεί συνεργείο συνολικά ογδόντα πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο σαράντα ενός ατόμων, πραγματοποιούνται εργασίες από δύο αντλίες, τέσσερα πλυστικά μηχανήματα και τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχειρούν αντιρρυπαντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική.

Στο Μικρό Καβούρι έχει τοποθετηθεί προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά της υπόθεσης του «Lassea», που μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε την απάντληση των καυσίμων από το «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό και στις δεξαμενές του είχαν εντοπιστεί μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Η όλη κατάσταση θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, που εύχομαι να είναι αίσιο, να καθαρίσει δηλαδή ο Σαρωνικός, επισήμανε στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον υπουργό Ναυτιλίας, είπε ότι η πολιτική πρακτική θα κριθεί από τον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως κάθε ατύχημα που προκαλεί ζημιά έχει πάντα πολιτική επίπτωση, ακόμη κι αν δεν φταίει η κυβέρνηση.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ayga
Γιατί ραγίζουν τα αυγά στο βράσιμο και πώς να το αποφύγετε
Το βράσιμο των αυγών μοιάζει με μια απλή διαδικασία, όμως αρκετές φορές καταλήγει σε μικρή απογοήτευση, όταν το κέλυφος σπάει μέσα στην κατσαρόλα.
Γιατί ραγίζουν τα αυγά στο βράσιμο και πώς να το αποφύγετε
Τηλεόραση
Πώς να οργανώσεις σωστά τον χώρο γύρω από την τηλεόραση
Μικρές αστοχίες στη διακόσμηση ή στην οργάνωση οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα που δείχνει φορτωμένο και λιγότερο πρακτικό. Η υπερβολή στα αντικείμενα ή η...
Πώς να οργανώσεις σωστά τον χώρο γύρω από την τηλεόραση
klama.jpg
Τι αποκαλύπτει η συχνή τάση για κλάμα, σύμφωνα με την ψυχολογία
Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται όταν συγκινούνται εύκολα, ακόμη και για φαινομενικά ασήμαντες αφορμές. Ωστόσο, η ψυχολογική προσέγγιση δείχνει πως...
Τι αποκαλύπτει η συχνή τάση για κλάμα, σύμφωνα με την ψυχολογία