Thumbnail
Έλεγχος εισιτηρίων από ελεγκτές του ΟΑΣΘ και όχι ιδιωτικής εταιρείας

Πληρώνοντας μισό εισιτήριο και χωρίς μαθητικό πάσο μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) όσοι είναι κάτω των 18 ετών. Το παραπάνω αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τη στιγμή που θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Καταργείται το πάσο. Με επίδειξη ταυτότητας μπορείς να χρησιμοποιείς μισό εισιτήριο, χωρίς κυρώσεις. Αυτό ευνοεί και τα παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία, ορισμένα από τα οποία δεν έπαιρναν πάσο», ανέφερε στο thestival.gr ο Μανώλης Λαμτζίδης, μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣΘ.

Περίπου σε ένα μήνα η μείωση του εισιτηρίου εντός των λεωφορείων

Αναφορικά με την κατάργηση του 10λεπτου στα μηχανήματα εντός των λεωφορείων ο κ. Λαμτζίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται υπουργική απόφαση γα την αλλαγή. Εξασφαλίστηκε ότι είναι εύκολη και χωρίς ιδιαίτερο κόστος η επέμβαση στο λογισμικό. Υπολογίζεται σε κανέναν μήνα η αλλαγή. Θα υπάρχει εισιτήριο 50 λεπτών, 1 ευρώ και 2 ευρώ.

Έλεγχος εισιτηρίων από ελεγκτές του ΟΑΣΘ

Ο έλεγχος εντός των λεωφορείων θα γίνεται πλέον από ελεγκτές του ΟΑΣΘ και όχι από ελεγκτές ιδιωτικής εταιρείας διευκρίνισε ο κ. Λαμτζίδης.

«Δεν γίνεται πλέον έλεγχος από ελεγκτές ιδιωτικής εταιρείας. Ελέγχους πραγματοποιούν μόνο υπάλληλοι του ΟΑΣΘ. Καταργείται το πριμ που έπαιρναν για τα πρόστιμα που βεβαίωναν», τόνισε ο ίδιος.

Διαγραφή προστίμων σε ανέργους

Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Λαμτζίδης διαγράφονται πρόστιμα σε ανέργους, ενώ θα γίνονται και επιστροφές χρημάτων. «Σε όσους πλήρωσαν και διαθέτουν κάρτα ανέργου, θα επιστρέφονται τα 60 ευρώ, μετά από σχετική αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού».

Πηγή: thestival.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρικαλης
Διευθυντής ΔΙΠΕ Τρικάλων για 25η Μαρτίου: «Μήνυμα πίστης, ελευθερίας και ευθύνης προς τη νέα γενιά»
Ο Χρήστος Τρικάλης αναδεικνύει τον διπλό συμβολισμό της επετείου και τον ρόλο της εκπαίδευσης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης
Διευθυντής ΔΙΠΕ Τρικάλων για 25η Μαρτίου: «Μήνυμα πίστης, ελευθερίας και ευθύνης προς τη νέα γενιά»
κρητη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεξαγωγή του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεξαγωγή του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
ΟΙΕΛΕ προς Πρόεδρο του ΑΣΕΠ: Για την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε θέση δασκάλων σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία

Στο επίμαχο ζήτημα της αναγνώρισης της

ΟΙΕΛΕ προς Πρόεδρο του ΑΣΕΠ: Για την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε θέση δασκάλων σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Φροντιστήρια: Στον «αέρα» η ψηφιακή εφαρμογή δήλωσης εργασίας
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την ψηφιακή διαδικασία αναγγελίας έναρξης άσκησης του επαγγέλματος της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και...
Φροντιστήρια: Στον «αέρα» η ψηφιακή εφαρμογή δήλωσης εργασίας