Thumbnail
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζουν ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε έως 120 μηνιαίες δόσεις για άτομα με επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν υπάγονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ρύθμιση, η οποία δεν αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, αφορά ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν στο δημόσιο άνω του 85% των συνολικών χρεών τους και όσους χρωστούν έως 20.000 ευρώ προς όλους τους πιστωτές. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι τα 50 ευρώ.

Σε αυτή θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και όσοι είχαν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των 12 ή των 24 δόσεων.

Η ρύθμιση βασίζεται στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που δίνει την δυνατότητα διαγραφής της βασικής οφειλής έως και 30% με κριτήριο την βιωσιμότητα της επιχείρησης και των προσαυξήσεων έως και 95%. Η οφειλή θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Για οφειλές έως 3.000 ευρώ η ρύθμιση θα γίνεται σε έως 36 δόσεις. Για οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, η αποπληρωμή θα γίνεται σε έως 120 δόσεις.

Οσοι ενταχθούν στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα πρέπει πιθανόν να απευθυνθούν στη Δ.Ο.Υ τους.

Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης θα τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των δανειστών που θα πρέπει να την εγκρίνουν.

Αν όλα πάνε κατ’ευχήν, η υπουργική απόφαση θα υπογραφεί απο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και εκτιμάται πως θα διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιτηδευματίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα, ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Βιολάντα: Σοκαριστικά αποτελέσματα στις αναλύσεις για την έκρηξη - Επιβεβαιώνεται η διαρροή υγραερίου από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Πόρισμα-σοκ για τη Βιολάντα - Τα 24 δείγματα που «καίνε» την υπόθεση της φονικής έκρηξης στα Τρίκαλα
Βιολάντα: Σοκαριστικά αποτελέσματα στις αναλύσεις για την έκρηξη - Επιβεβαιώνεται η διαρροή υγραερίου από το Γενικό Χημείο του Κράτους
γιασκ
JYSK: Μεγάλο πλάνο προσλήψεων σε 33 περιοχές της Ελλάδας – Όλες οι ειδικότητες
Η JYSK επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της στη χώρα μας, αναζητώντας προσωπικό για την κάλυψη πολλαπλών αναγκών σε ένα ευρύ γεωγραφικό δίκτυο
JYSK: Μεγάλο πλάνο προσλήψεων σε 33 περιοχές της Ελλάδας – Όλες οι ειδικότητες