Thumbnail
Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας περίπου 20 άτομα, ηλικίας από 20 ετών μέχρι και 70. 

Όλοι τους είχαν νωρίτερα καταναλώσει γουρνοπούλα, σε εκδήλωση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Όπως γράφει το messinialive.gr, «όλοι τους είχαν συμπτώματα διάρροιας, εμετού με πυρετό και εισήχθησαν στο (ΤΕΠ) Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου τους χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης της τροφικής δηλητηρίασης…

Ο Παθολόγος του Νοσοκομείου, ο οποίος εφημέρευε είπε ότι “όλοι έφαγαν από το ίδιο φαγητό σε συγκεκριμένη εκδήλωση και μετά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν και την φαρμακευτική αγωγή αναχώρησαν για το σπίτι τους, όπου θα ακολουθήσουν για τις επόμενες ημέρες τη θεραπεία, χωρίς να διατρέχει κάποιος από αυτούς σοβαρό κίνδυνο”.

Οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στο τι τρώμε και τι πίνουμε, ειδικά αυτή την περίοδο που οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα μαγειρεμένα ή ψημένα φαγητά, όταν αυτά δεν διατηρούνται στις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται, ειδικά σε μαζικής κατανάλωσης γεύματα και εκδηλώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χολιστερινη
Το πρώτο βήμα για χαμηλότερη χοληστερίνη: Τι προτείνουν οι καρδιολόγοι
Οι καρδιολόγοι συμφωνούν σε ένα βασικό σημείο: η πιο αποτελεσματική πρώτη κίνηση είναι η μείωση των κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή.
Το πρώτο βήμα για χαμηλότερη χοληστερίνη: Τι προτείνουν οι καρδιολόγοι