Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπερταμείο

Χρειάστηκαν σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και επίμονες ερωτήσεις από πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης για να παραδεχτεί η διοίκηση του νέου Υπερταμείου ότι θα αμείβεται ετησίως με ένα ποσόν της τάξης των 350.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας» Γιώργος Διαμαντόπουλος θα λαμβάνει 75.000 μεικτά και η διευθύνουσα σύμβουλος Ράνια Αικατερινάρη 270.000 ευρώ μεικτά, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αμοιβές για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι για πολλή ώρα τα δύο στελέχη αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τις απολαβές τους, με τον κ. Διαμαντόπουλο να παραπέμπει τους βουλευτές σε... μελλοντική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ταμείου και να υπόσχεται να τους το πει... κατ’ ιδίαν μετά τη συνεδρίαση.

«Η αμοιβή μου είναι περίπου το 20% της αμοιβής που έπαιρνα ως διευθύνων σύμβουλος της CRAFT», είπε μεταξύ άλλων ως επιχείρημα και πρόσθεσε ότι οι αμοιβές ορίστηκαν από το εποπτικό συμβούλιο με βάση μελέτη διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι κ. Αικατερινάρη κατείχε πριν τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου στη ΔΕΗ και είναι κόρη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα, Μίνας Ξηροτύρη.

Νωρίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας (Ν.Δ.) είχε κατηγορήσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακακώτο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. αύξησε και τις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ στις 270.000 ευρώ ετησίως έναντι 215.000 που ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά και 140.000 την περίοδο Βαρουφάκη.

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι οι αμοιβές δεν καθορίζονται από το ΥΠΟΙΚ, με τον Χρ. Σταϊκούρα να αντιτείνει ότι ο νόμος προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού."

 

Πηγή: Χάρης Ιωάννου - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναρκωτικα
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Αττική: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης
Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και ηρωίνη αξίας 339.000 ευρώ στην Αττική
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Αττική: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης
Πανελλαδικες εξετασεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οδηγός επιβίωσης για υποψηφίους – Ώρες προσέλευσης, SOS συμβουλές και απαγορεύσεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Βουλή
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η Παιδεία την Δευτέρα: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για σχολεία, πτυχία ΤΕΙ και νοσηλευτές
Κοινοβουλευτικός έλεγχος: Αντιμέτωπη με πέντε «καυτά» μέτωπα της εκπαίδευσης η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η Παιδεία την Δευτέρα: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για σχολεία, πτυχία ΤΕΙ και νοσηλευτές