Κοινωνία 0

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ: Εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα για το ατύχημα στο Άδενδρο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης αναφερόμενος στα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που προκλήθηκε στις 9:40 περίπου το βράδυ του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι

Σύμφωνα με τον ίδιο η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι το Σάββατο μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων οι οποίοι αν επενεργούσαν μόνοι τους θα ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα.

«Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» τόνισε ο κ. Πετράκης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο ΟΣΕ εξετάζει το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών σε σταθερά σημεία κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές ώστε να εποπτεύεται η συμπεριφορά του συστήματος.

Ωστόσο, αναφερόμενος στην τοποθέτηση καμερών, ο κ. Πετράκης τόνισε το μεγάλο τους κόστος καθώς απαιτείται μελέτη για την τοποθέτησή τους αλλά και εκπαίδευση του προσωπικού.

Όπως τονίζει πάντως ο ΣΚΑΪ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο ήταν καλά συντηρημένη με περίφραξη, και έτσι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι είτε υπήρχε κάποιο εμπόδιο (π.χ. μια πέτρα στις γραμμές) είτε αστοχία υλικού.

Για το δυστύχημα έχει συσταθεί επιτροπή το πόρισμα της οποίας αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το 2026: Οι ημερομηνίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού στους εκπαιδευτικούς: Η πρόταση που έχει γίνει

Αυτό είναι ίσως το πιο ερωτικό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία