Κοινωνία 0

Μόρια: Για δεύτερη μέρα απεργίας πείνας από 12 Σύρους κουρδικής καταγωγής

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διεκδικούν μια απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή που χειρίζεται το αίτημα χορήγησης ασύλου

Δηλώνοντας ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια υπομονής τους, 12 Σύροι πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής ξεκίνησαν από χθες το μεσημέρι απεργία πείνας.

Διεκδικούν μια απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή που χειρίζεται το αίτημα χορήγησης ασύλου. 

Οι 12 απεργοί πείνας έχουν εγκατασταθεί με κουβέρτες έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια και αρνούνται να συμμετέχουν στην ομάδα τους άλλοι απεργοί πείνας ιδιαίτερα από άλλες εθνότητες.

Δηλώνουν, δε, εξαντλημένοι από την πολύμηνη αναμονή απάντησης στο αίτημα τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεργοί πείνας ζουν στον καταυλισμό της Μόριας από τρεις έως και οκτώ μήνες, ενώ τα αιτήματά τους έχουν απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. 

Οι δευτεροβάθμιες, όμως, επιτροπές δεν εκδίδουν αποφάσεις, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εάν η όλη διαδικασία έχει τη νομιμότητα που απαιτείται, αλλά και το αν η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, ώστε να επιστραφούν εκεί πρόσφυγες σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία