Thumbnail
Θέμις Σκορδέλη

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

Την καταδίκη της Θέμιδος Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα, αποφάσισε χθες το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

Η επίθεση αυτή είχε τότε πραγματοποιηθεί με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. από μέλη της περιβόητης επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, η οποία αποτέλεσε όχημα για τη διείσδυση της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή. Μάλιστα, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, είχε πραγματοποιηθεί παρουσία του Ηλ. Παναγιώταρου.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει συσχετιστεί στη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής και η οποία λίμναζε επί χρόνια στα συρτάρια των αρμόδιων αρχών. Από τα συρτάρια βγήκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Χρειάστηκαν λοιπόν 7 χρόνια προκειμένου να φτάσουμε στη δικαστική απόφαση, η οποία καταδικάζει τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους και παραπέμπει τον πέμπτο, ο οποίος το 2010 ήταν ανήλικος, στο δικαστήριο ανηλίκων.

Ειδικότερα, από τους τέσσερις καταδικασθέντες, στους Θέμιδα Σκορδέλη, Αλίκη Παπαδάκη και Ανδρέα Σοφιά επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης (το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης παραγράφηκε υφ’ όρον), ενώ ο γνωστός «αγανακτισμένος» Σπύρος Γιαννάτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο οι δύο από τους κατηγορουμένους (Γιαννάτος, Παπαδάκη) και οι υπόλοιποι έστειλαν απλώς τον δικηγόρο τους.

«Μια δυναμική απόφαση-απάντηση στη ρατσιστική ρητορική, τη βία και το μίσος που επί χρόνια κυριάρχησαν στον πολύπαθο Αγιο Παντελεήμονα, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία, που τα ενίσχυε, και σπέρνοντας παντού τον τρόμο. Αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη δικαίωσε τον ρόλο της», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Μία δικαίωση για το αντιφασιστικό κίνημα ακόμα και παρά την παραγραφή κατηγοριών και το ελαφρύ κατηγορητήριο. Η απόφαση αυτή συμπληρώνει το παζλ της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, όπου η Σκορδέλη είναι επίσης κατηγορούμενη. Συνεχίζουμε διεκδικώντας την περιθωριοποίηση της ναζιστικής οργάνωσης», αναφέρει ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και από τα μέλη της συνοδείας του Αλ. Αλαβάνου που δέχτηκαν τότε την επίθεση.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Τιμητική διάκριση στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας
Βράβευση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας
Τιμητική διάκριση στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας
απα
76χρονος έπεσε θύμα απάτης: Πίστεψε ότι μιλούσε με την Τζένιφερ Άνιστον και έχασε 5.000 ευρώ
Παρασύρθηκε από ψεύτικο προφίλ της Τζένιφερ Άνιστον σε εφαρμογή γνωριμιών – Πώς οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη και του απέσπασαν χιλιάδες...
76χρονος έπεσε θύμα απάτης: Πίστεψε ότι μιλούσε με την Τζένιφερ Άνιστον και έχασε 5.000 ευρώ
katsika
Γύρος Ιταλίας: Κατσίκα… πέταξε πάνω σε ποδηλάτη την ώρα της διαδρομής – Δείτε το βίντεο
Ο Ντιόν Σμιθ ήρθε αντιμέτωπος με το απροσδόκητο: μια κατσίκα βρέθηκε στον δρόμο του και επιχείρησε… εναέρια παρέμβαση
Γύρος Ιταλίας: Κατσίκα… πέταξε πάνω σε ποδηλάτη την ώρα της διαδρομής – Δείτε το βίντεο