Thumbnail
Σε χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας

Σε χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού (α. 189 παρ. 2 ΠΚ), σε επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη την 8 Οκτώβρη 2011.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 8/10/2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο εκ των κατηγορουμένων και έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού για τους υπόλοιπους τρεις.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο πρόσφατο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Πηγή: jailgoldendawn.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεμπουτσικα
Επαγγελματική Εκπαίδευση: Η νέα Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή - Όλα τα ονόματα
Σε ΦΕΚ η νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Επαγγελματική Εκπαίδευση: Η νέα Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή - Όλα τα ονόματα
εβρος
Αποκαλυπτική έρευνα του BBC για «μισθοφόρους» μετανάστες από τις ελληνικές αρχές και παράνομα pushbacks
Καταγγελίες για επαναπροωθήσεις από ομάδες μασκοφόρων στον Έβρο
Αποκαλυπτική έρευνα του BBC για «μισθοφόρους» μετανάστες από τις ελληνικές αρχές και παράνομα pushbacks