Κοινωνία 0

Διαμαρτυρία διεξάγουν οι χήρες πεσόντων αξιωματικών - Η χηρεία δεν είναι επιλογή ούτε προνόμιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω απο το υπουργείο Εργασίας συζύγοι – χήρες πεσόντων στελεχών εν ώρα υπηρεσίας ή θανόντων από φυσιολογικά αίτια των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία και του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Όπως αναφέρουν σε ανοικοίνωσή τους: «Διαπιστώσαμε όσες πληττόμαστε από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (Συντάξεις λόγω θανάτου), ότι η κυβέρνηση, δεν έχει σκοπό να αντιδράσει θετικά στις εκκλήσεις μας και να άρει το απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του κτυπήσει την πόρτα ο θάνατος». 

Ακόμη τονίζουν: «Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν φανταζόμασταν, ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε σε αυτήν την ηλικία τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, αντί να πενθούμε και να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τη ζωή μας, να αναγκαζόμαστε λόγω του άδικου αυτού άρθρου, να παλεύουμε για το αυτονόητο. Την επιβίωση μας. Ξεχνούν ορισμένες/οι ότι η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο αλλά το βαρύ κτύπημα της μοίρας, που αφενός μπορεί να συμβεί στην/ον οποιοδήποτε και αφετέρου ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία