Κοινωνία

Παρέδωσαν σημαντικό ελληνικό αρχαιολογικό χώρο για να γυριστεί το Survivor!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι παραγωγοί του νορβηγικού Survivor φέρθηκαν πιο έξυπνα από τον οίκο Gucci και δεν ζήτησαν τον... Παρθενώνα.

Έβαλαν στο... μάτι έναν σημαντικό και αρκετά γνωστό αρχαιολογικό χώρο, αλλά χωρίς το συμβολικό βάρος του Παρθενώνα· την Αρχαία Μεσσήνη!

Μάλιστα κατάφεραν να κερδίσουν την άδεια από την αρμόδιο Εφορεία Αρχαιοτήτων, χωρίς όμως την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου.

Παρά την αποτυχία του Gucci φαίνεται πως κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο η αντίληψη ότι οι αρχαιολογικοί χώροι οφείλουν να "προσαρμόζοντα" στα ήθη και τα έθιμα τις εποχής. Από χώροι γνώσης, πολιτιστικής κληρονομιάς και αισθητικής/εκπαιδευτικής εμπειρίας, σε καλαίσθητα αλλά κατά κύριο λόγο κερδοφόρα σκηνικά για διαφημιστές, παραγωγούς, εκλεπτυσμένους χορηγούς. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία