Thumbnail
Το άψυχο σώμα του Μουσταφά Ζουρμέ ενός μηχανικού της 15ης Πυραυλικής Βάσης της Κωνσταντινούπολής βρέθηκε στον Έβρο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό site «t24.com.tr».  

Ο Ζουρμέ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η τουρκική σελίδα, αποστρατεύτηκε από τη θέση του με την κατηγορία της συμμετοχής στο δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίον η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τουρκικό μέσο την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ο Ζουρμέ προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης από μια ομάδα της Στρατοχωροφυλακής, όταν πήδηξε στο ποτάμι για να σωθεί. 

Σε βάρος του Ζουρμέ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, και οι αρχές της Τουρκίας τον έψαχναν επί δυο εβδομάδες μέχρι που στις 8 Μαρτίου εντοπίστηκε η σορός του στις ακτές του Έβρου.

H τουρκική χωροφυλακή, όπως αναφέρει και η τούρκικη εφημερίδα Εdirne sonhaber, η υπόλοιπη οικογένειά του στρατιωτικού συνελήφθη και έπειτα από λίγες ώρες αφέθηκε ελεύθερη.

Το πτώμα στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου εξετάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία  η οποία και επιβεβαίωσε την ταυτότητά του.

Πηγή: e-evros.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές
Ο ελληνικός καφές ως σύμμαχος για την καρδιά και τη μακροζωία
Ο ελληνικός καφές ξεχωρίζει όχι μόνο για το πλούσιο άρωμα και τη χαρακτηριστική γεύση του, αλλά και για τα οφέλη του στην υγεία, καταλαμβάνοντας...
Ο ελληνικός καφές ως σύμμαχος για την καρδιά και τη μακροζωία