Thumbnail
Τι δήλωσε για τα Θρησκευτικά

«Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δεν με αγαπούν οι αδελφοί μου, θα φύγω και θα πάω εκεί που αγαπάω εγώ καλύτερα, στο μοναστήρι μου», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ερωτώμενος εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ιεραρχίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επιλογές του. Όπως σημείωσε, η ψηφοφορία «δεν έχει τέτοια έννοια, αλλά ευχαριστώ τους αρχιερείς, γιατί από τους 62 οι 57 κάθισαν στο πλευρό μου και αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη περισσότερη».

Ο διάλογος για τα Θρησκευτικά συνεχίζεται

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας οι 57 από τους 62 ιεράρχες ψήφισαν υπέρ του διαλόγου με την Πολιτεία για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο κ. Ιερώνυμος περιέγραψε τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ως μία «πολύ όμορφη και καταπληκτική συνάντηση». Ακόμη πρόσθεσε: «Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε στα εξής, ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια. Ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου που έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές που θα κάνουν και την συζήτηση. 

Η ψηφοφορία διεξήχθη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και αφού προηγουμένως ο Μητροπολίτης Υδρας κ. Εφραίμ περιέγραψε το πλέγμα που πρέπει να διαπερνά τον διάλογο με την πολιτεία για την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές, ορίσαμε τα μέλη θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά αλλά θα παρακολουθούμε και ως Αρχιερείς και ως μέλη της Διαρκούς Ιερά Συνόδου και ως Ιεραρχία. Περιμένουμε μια άλλη Ιεραρχία που θα δει όλη τη συζήτηση για να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία στο κείμενο αυτό που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

Ιερώνυμος: «Αγαπώ τον Νίκο Φίλη»

Ταυτόχρονα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στη διαμάχη του με τον Νίκο Φίλη είπε: «Εγώ τον αγαπώ τον κ. Φίλη, δεν έχω κάτι για το οποίο να αντιμάχομαι και δεν θα πω τίποτε που να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Παραπέμπω τον κ. Φίλη και εσάς σε όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση και δεν ήταν λίγοι. Ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος, η κ. Γεροβασίλη, οι τρεις Ιεράρχες και ο νομικός σύμβουλος. Να κάνουμε όλοι λάθος; Ψάξτε να δούμε πού είναι η αλήθεια».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
panepistimio-thessalias.jpg
Φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενάντια στις διαγραφές - Παρουσία αστυνομίας και απειλές για συλλήψεις
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι κινητοποιήσεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με αστυνομική παρουσία και απειλές για συλλήψεις, πειθαρχικά και διώξεις....
Φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενάντια στις διαγραφές - Παρουσία αστυνομίας και απειλές για συλλήψεις
sxoleio
Στο νοσοκομείο μητέρα και μαθήτρια μετά από έντονο επεισόδιο στη Λαμία
Άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο 17χρονων στο κέντρο της πόλης – Η ένταση ξεκίνησε από το σχολείο και κλιμακώθηκε στον δρόμο
Στο νοσοκομείο μητέρα και μαθήτρια μετά από έντονο επεισόδιο στη Λαμία