Thumbnail
Τάγμα εφόδου είχε σπάσει το καφενείο του και τον κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση

Τεσσεράμησι χρόνια μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η Χρυσή Αυγή και την επίθεση τάγματος εφόδου με καδρόνια στην επιχείρησή του, τον Ιούνιο του 2012, αθωώθηκε ο Γιώργος Βραχνής.

Ο καταστηματάρχης από τη Βέροια κατηγορούνταν από τους νεοναζί για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση, συνήθης τακτική των χρυσαυγιτών να μηνύουν θύματα και μάρτυρες των επιθέσεών τους.

Όπως αναφέρει η "ΕΦ.ΣΥΝ", ύστερα από έναν δικαστικό μαραθώνιο και αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης, ο αντιφασίστας που διατηρεί καφενείο στη Βέροια αθωώθηκε πανηγυρικά, καθώς το τριμελές δικαστήριο υιοθέτησε ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης υπήρξε η μαρτυρία του Ηλία Σταύρου, πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποκάλεσε το νεοναζιστικό μόρφωμα «εγκληματική οργάνωση». Ο ίδιος κατέθεσε δε ότι η επίθεση στο καφενείο ήταν προσχεδιασμένη, καθώς είχε ο Γιώργος Βραχνής είχε στοχοποιηθεί για την αντιφασιστική του δράση στην τοπική κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία

Η μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αλλά θεμελιώδεις συνταγές όπως η σάλτσα ντομάτας, συχνά προκαλεί έντονες διαφωνίες....

Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία
ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin