Thumbnail
Οφειλές προς το Δημόσιο

Προϋπόθεση για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι: ο οφειλέτης να έχει μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση προ φόρων την τελευταία τριετία ή για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεςις (με διπλογραφικό λογιστικό σύστημα) μία τουλάχιστον χρήση με θετικό EBITDA την τελευταία τριετία ή εναλλακτικά να έχει θετική καθαρή θέση - βιωσιμότητα θα αξιολογείται με αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή οι παράμετροι της οποίας (οικονομικοί και ποιοτικοί δείκτες, κριτήρια κλπ.) θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Αυτό προβλέπεται μεταξύ των άλλων στο νομοσχέδιο που αποκαλύπτει σήμερα το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Επίσης στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως την πληρότητα της αίτησης μιας επιχείρησης για την ένταξη στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού αξιολογεί ο συντονιστής ο οποίος ειδοποιεί τους πιστωτές να συναινέσουν ή όχι στην πρόταση ρύθμισης που έχει υποβάλει ο οφειλέτης. Οι πιστωτές μπορούν να υποβάλουν αντιπροτάσεις, να ζητήσουν πρόσθετα στοιχεία κλπ.

Επίσης οι οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορούν να ρυθμιστούν σε περισσότερες από 120 δόσεις (για χρέη μέχρι 2 εκατ.) ή 180 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές και η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ το μήνα. Οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ ρυθμίζονται σε έως 36 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα η συναίνεση του Δημοσίου σε σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών τελεί υπό την αίρεση της δικαστικής της επικύρωσης και αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει τρεις διαδοχικές ή πέντε συνολικά δόσεις τότε οι πιστωτές μπορούν να ζητήσουν ακύρωση της συμφωνίας και αναβίωση των χρεών. Αν η αθέτηση των δόσεων γίνει προς το Δημόσιο τότε η ρύθμιση ανατρέπεται αυτοδίκαια έναντι όλων των πιστωτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
οπεκε
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»
Νέοι διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»