Thumbnail
Το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου, ο καλός συνάδελφος, συνεταιριστής και φίλος Λυκούργος, φεύγοντας από την «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε ένα σοβαρό τροχαίο όταν χτύπησε τη μηχανή του ένα αμάξι.

Συντάκτης:  «Εφ.Συν.»

Ο οδηγός τον βοήθησε και γρήγορα μέσω ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο που εφημέρευε. Σάββατο μεσημέρι λόγω του σοβαρού τραυματισμού χειρουργήθηκε άμεσα από επίκουρο καθηγητή.

Η εγχείρηση κράτησε πολλές ώρες, ενώ ο καθηγητής αμέσως μετά μας έκανε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την επέμβαση αλλά και για τα επόμενα βήματα.

Ο φίλος μας παρέμεινε στο Αττικό Νοσοκομείο μέχρι και σήμερα, οπότε και θα μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής.

Ολες αυτές τις ημέρες όμως είδαμε από κοντά το προσωπικό του μεγάλου αυτού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από τον διοικητή του μέχρι τους ειδικευόμενους, να δουλεύει στην κυριολεξία χωρίς ανάσα για να καταφέρνει να διατηρήσει ένα επιθυμητό επίπεδο φροντίδας για τους ασθενείς.

Είδαμε στις εφημερίες και ειδικά στην ορθοπεδική κλινική νοσοκομειακά κρεβάτια στον διάδρομο, είδαμε ακόμα να μοιράζονται με μεγάλη φειδώ τα είδη πρώτης ανάγκης (σεντόνια, υποσέντονα κ.λπ.).

Υπάρχουν στιγμές που οι ολιγάριθμοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες δεν προλαβαίνουν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε όσους τους χρειάζονται.

Ομως το νοσοκομείο είναι πεντακάθαρο, λειτουργεί από τη μία άκρη ώς την άλλη, ενώ οι άνθρωποί του βοηθούν όσο και όπως μπορούν.

Εμείς τους ευχαριστούμε όλους για τη φροντίδα στον φίλο μας αλλά και για το ότι, όπως εμείς τουλάχιστον διαπιστώσαμε, η φροντίδα για τους ασθενείς δεν αποτελεί συνάρτηση της «ταυτότητας» του ασθενή αλλά της κατάστασης της υγείας του.

«Εφ.Συν.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Όταν ένα «viral» τραγούδι 2.000 ετών ζωντανεύει σε μια σχολική τάξη
Ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια μπορεί ακόμη να μιλά στα παιδιά. Όχι γιατί διατηρήθηκε ως κείμενο, αλλά γιατί παραμένει ζωντανό ως...
Όταν ένα «viral» τραγούδι 2.000 ετών ζωντανεύει σε μια σχολική τάξη