Thumbnail
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η πόλη θα δεχθεί και θα προστατεύσει τους μετανάστες από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι 60.000 εξ αυτών θα λάβουν σύντομα άδεια παραμονής.

«Το Λος Άντζελες είναι μια πόλη ανοικτή στους μετανάστες, όπου θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι», δήλωσε ο Γκαρσέτι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μεξικό στο περιθώριο της συνόδου των δημάρχων του C40.

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν εξαιτίας των προτάσεων του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, κυρίως οι μετανάστες, (που αναρωτιούνται) αν οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να χωριστούν, αν θα προστατεύσουμε τα παιδιά (...)», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Γκαρσέτι ανακοίνωσε ότι «60.000 κάτοικοι (του Λος Άντζελες) θα λάβουν άδεια παραμονής» και ότι η αστυνομία δεν θα κυνηγά τους μετανάστες.

«Η πόλη μου είναι μια πόλη που βασίζεται στο σύνταγμα, στους νόμους και δεν παρασύρεται από τα πάθη της στιγμής (...) Σκοπεύουμε να θέσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας στην υπηρεσία των τοπικών νόμων και όχι των μεταναστευτικών νόμων που έχουν στόχο να απελάσουν τους ανθρώπους. Χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων της πόλης μου και των εκπροσώπων των αρχών», τόνισε ο Δημοκρατικός δήμαρχος.

Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, είχε χαρακτηρίσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τους Μεξικανούς μετανάστες βιαστές και διακινητές ναρκωτικών, και είχε δεσμευθεί να κατασκευάσει ένα τοίχο στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης