Βρίσκεται εκατό μέτρα κάτω από τη γη κι είναι ένα από τα βαθύτερα συστήματα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο κι ίσως και από τα πιο πολυτελή, ενώ σίγουρα αποτελεί ένα παγκόσμιο μυστήριο. Πρόκειται για το δίκτυο του μετρό στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγιάνγκ.
Μόνο μερικές χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο μπορούν να επισκεφτούν την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Οι άδειες για περιήγηση δίνονται σε συγκεκριμένες ομάδες και τα δρομολόγια σχεδιάζονται από τους διαπιστευμένους ξεναγούς, ενώ ορισμένες περιοχές είναι απόλυτα μη επισκέψιμες έτσι ώστε η καθημερινότητα των βορειοκορεατών να είναι καλά κρυμμένη από τους επισκέπτες.
Όμως η 25χρονη φωτογράφος Elaine Li επισκέφτηκε τον περασμένο Οκτώβριο την Βόρειο Κορέα. Για την εμπειρία της αυτή μίλησε στο CNN Style, και παρουσίασε τις φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην 25χρονη Λι από το Χονγκ Κονγκ ήταν το μετρό της Πιονγιάνγκ. Όπως είπε παρόλο που φωτισμός στους σταθμούς ήταν πολύ χαμηλός, οι εσωτερικοί χώροι ήταν ιδιαιτέρως πολυτελείς, με πολυελαίους, μαρμάρινες κολόνες και έργα ζωγραφικής του Κιμ Γιονγκ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ