ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος - τηλ./φαξ: 210-9942150

Αγαπητοί μαθητές μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας

Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο απ' το χέρι,
μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι

Μπ. Μπρεχτ

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.

Αυτή η σχολική χρονιά προβλέπεται πολύ δύσκολη. Η καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κάτω από τις εντολές της Διεθνούς και ντόπιας πλουτοκρατίας χειροτερεύει τη ζωή όλων μας μαθητών – γονιών – καθηγητών. Χειροτερεύει όμως ιδιαίτερα τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των οικογενειών με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα.

Το δημόσιο σχολείο πλήττεται από:

• Χαμηλή χρηματοδότηση
  • Μηδενικές προσλήψεις καθηγητών
  • Τμήματα με πολλούς μαθητές
  • Κατάργηση της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας

Με την κατάσταση αυτή εκτιμούμε ότι μερικοί μαθητές μας, που για οποιονδήποτε λόγο έχουν μαθησιακές ελλείψεις, κινδυνεύουν να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και τη δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος στη τάξη. Η πρόσθετη και ενισχυτική διδασκαλία (που θα έπρεπε να είναι δωρεάν παρεχόμενη από το κράτος) καταργήθηκε ενώ θα μπορούσε να τους στηρίξει.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίσαμε να οργανώσουμε στο σχολείο μας μαθήματα αλληλεγγύης. Η πράξη μας αυτή δεν έχει σχέση με τη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό που προβάλλεται σαν λύση στα σύγχρονα οξυμένα προβλήματα. Στόχος μας είναι, με ανιδιοτέλεια, συλλογικά και οργανωμένα, να στηρίξουμε τη νέα γενιά να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών. Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας στη δύσκολη πορεία για τη μόρφωση και τους οπλίζουμε με τα εφόδια και τη δύναμη για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε την κρατική ευθύνη, ούτε αναστέλλουμε τις διεκδικήσεις μας. Η πρώτη και αληθινά αποτελεσματική βοήθεια στους μαθητές μας είναι ασφαλώς ο αγώνας για τη μόρφωση που δικαιούνται και παλεύουμε να τους παράσχει η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Συμμετέχουμε στα μαθήματα αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Μαζί θα βάλουμε φραγμό σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική
φτωχοποίησης της ζωής μας και του σχολείου.

Παράλληλα, διεκδικούμε την επαναφορά και λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία με τις αναγκαίες προσλήψεις και αυξήσεις στη χρηματοδότηση των σχολείων.

Οι διεκδικήσεις μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα μόνο:

• αν αγωνιστούμε όλοι μαζί δημιουργώντας σε κάθε σχολείο ένα κοινωνικό μέτωπο αντίστασης Εκπαιδευτικών– Γονιών – Μαθητών στην υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου, στην υποβάθμιση της ζωής μας.
  • αν αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία.

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

--------------------------

Άλιμος, 4 Οκτωβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Κανένα παιδί εκτός σχολείου

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών των Μουσικών Σχολείων ενάντια στις νέες περικοπές των μετακινήσεών τους.

Αντίστοιχο πρόβλημα με τις μετακινήσεις αντιμετωπίζουν και οι μαθητές των Διαπολιτισμικών σχολείων και οι μαθητές με ειδικές ανάγκες του Γυμνασίου Κωφών κ' Βαρήκοων Αργυρούπολης, του Σχολείου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και άλλων σχολείων.

Οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων ισοπεδώνουν τα πάντα και στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αμφισβητείται πλέον ανοικτά η ύπαρξη των σχολείων και το δικαίωμα των παιδιών στη γνώση.

Ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση και η αντίσταση γονιών-μαθητών-εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΤΖΑΦΑΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΣΟΦΗΣ

--------------------------

Άλιμος, 4 Οκτωβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στη μεγάλη απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 26/9.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έδωσαν μία πρώτη δυναμική απάντηση στην καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας.

Τις μέρες που έρχονται η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των μέτρων της κοινωνικής ερήμωσης.

Όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων βρίσκονται σε αναβρασμό. Τώρα πρέπει να γίνει ο συντονισμός και η κλιμάκωση του αγώνα με στόχο να μην ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα μέτρα.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις παρακάτω δράσεις:

1. Συλλαλητήριο το Σάββατο 6/10 στις 6μμ που διοργανώνει ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματίων και οι ομοσπονδίες υγείας και τοπικής αυτοδιοίκησης.
  2. Γενική συγκέντρωση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8/10 στις 6μμ στο Σύνταγμα (Υπουργείο Οικονομικών).
  3. Για την παραπέρα προετοιμασία των κινητοποιήσεων καλούμε τους αντιπροσώπους των Σχολείων της ΕΛΜΕ σε συγκέντρωση την Τρίτη 9/10 στις 7:30μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ για τη συγκρότηση Απεργιακής Επιτροπής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

-----------------------------------

Άλιμος, 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην τελευταία ΓΣ που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, καταγγέλθηκαν από το σώμα της συνέλευσης οι προσπάθειες και οι μεθοδεύσεις διευθυντών σε σχολεία της περιοχής μας να συντάξουν προγράμματα αναπλήρωσης υποχρεωτικά για όλους τους συναδέλφους.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία τέτοια μεθόδευση, καθώς συνιστά κατάφορη παραβίαση του ωραρίου εργασίας και θα λειτουργήσει σαν Δούρειος Ίππος για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που πλήττονται άμεσα και απειλούνται ακόμα περισσότερο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους

• Να μην επιτρέψουν να συνταχθούν στα σχολεία τους προγράμματα αναπλήρωσης που να τους υποχρεώνουν να εργαστούν πέρα και έξω από το υποχρεωτικό τους ωράριο.
  • Να καταγγείλουν άμεσα στην ΕΛΜΕ τέτοιες μεθοδεύσεις από διευθυντές σχολείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΤΖΑΦΑΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ