Thumbnail
Το αργότερο έως τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου 

Το αργότερο έως τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο μέτρο και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη που έκανε λόγο για δραματική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν λεωφορεία που μένουν στις αποθήκες γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.

Ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι γίνεται ανασχεδιασμός, με στόχο να συνδεθούν οι γειτονιές της Αθήνας με όλα τα σημεία σταθερής συγκοινωνίας ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων και παράλληλα προχωρά η έγκριση πρόσληψης 800 ατόμων για θέσεις οδηγών, τεχνιτών και ελεγκτών που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, από τα 2.367 λεωφορεία που υπήρχαν στην Αθήνα, τα 800 ήταν χαλασμένα. Μέσα στο 2016 καταφέραμε και μειώθηκε ο αριθμός τους στα 500» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, αποδίδοντας τα αίτια του προβλήματος κυρίως στην κακή γραφειοκρατική διαγωνιστική διαδικασία που για να ολοκληρωθεί, όπως σημείωσε, έφθανε και στα 5 με 6 χρόνια. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον διαγωνισμό για το πετρέλαιο κίνησης το κόστος του οποίου έφθανε στα 110 εκατ. ευρώ, ο οποίος ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2016, τονίζοντας ότι το ίδιο συμβαίνει για τις μπαταρίες και τα ελαστικά των λεωφορείων.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των 4 διώροφων λεωφορείων τα οποία είχε προμηθευτεί ο ΟΣΥ και βρίσκονται έως σήμερα στις αποθήκες, καθώς δεν διέθεταν τη σχετική άδεια για τουριστικό λεωφορείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αντωναρος
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
Κατηγορεί τον Κασσελάκη ότι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, διέταξε το μεγάλο κουκούλωμα
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026