Thumbnail
Σφοδρές αντιδράσεις

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ξάνθη διοργανώνουν φορείς, σωματεία, ενώσεις και οργανώσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των γαρφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Συγκεκριμένα οι φορείς καλούν σε «πανεργατικό, παλλαϊκό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Νοέμβρη, Κεντρική Πλατεία, 5μμ», σημειώνοντας πως «στέλνουν μάλιστα τγια τα εγκαίνια ον Λαγό, που έπαιζε κεντρικό ρόλο στις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής για τις οποίες όλη η ηγεσία είναι υπόδικη».

Έως τώρα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, το Νομαρχιακό Τομέα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διαδασκαλικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Αποφοίτων ΕΠΑΘ, το Σωματείο Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Ξανθης (ΣΥΠΕΞΑ), η Πολύχρωμη πολυπολιτισμική ομπρέλλα Ξάνθης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το xanthi2.gr, ο Βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός, απέστειλε επιστολή σε ένα άκρως νομικίστικο ύφος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ενόψει των εγκαινίων των νέων γραφείων του νεοναζιστικού κόμματος.

Στην επιστολή που παραπέμπει σε εξώδικο και ενόψει των αντιδράσεων που προκαλούν τα εγκαίνια και την κινητοποίηση που υπάρχει από σωματεία, συλλογικότητες και κόμματα, απαιτούν από την Αστυνομία – επικαλούμενοι συνταγματικά δικαιώματα…- να φροντίσει ώστε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων της ανεμπόδιστα.

Η επιστολή καταλήγει σε απειλητικό τόνο λέγοντας ότι σε αντίθετη κατεύθυνση «θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον των οργάνων και των προϊσταμένων της ΕΛΑΣ καθώς και άλλου υπεύθυνου». Προφανής στόχος της επιστολής είναι ο εκφοβισμός της Αστυνομίας και η λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας προκειμένου να μην γίνουν αισθητές οι σοβαρές αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή εναντίον των νέων γραφείων.

Στην ίδια επιστολή ζητά να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των μελών της του φασιστικού κόμματος στα γραφεία τους κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ. που λειτουργούν για να μην παρεμποδιστεί από «αναρχικά και αριστερίστικα στοιχεία» όπως υποστηρίζει:

Επιρρίπτει ευθύνες για την «περιφρούρηση» στο παρελθόν

Παράλληλα όμως, οι ευθύνες που επιρρίπτει στις αστυνομικές αρχές ότι «δεν έχουν περιφρουρήσει την απρόσκοπτη λειτουργία των γραφείων της» αποτελεί υπαινιγμό για την επαναφορά της μόνιμης αστυνομικής φρουράς που υπήρχε στα προηγούμενα γραφεία, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και είχε αποσυρθεί μετά τις διώξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία  Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013 και μετά από συνεχή επεισόδια και επιθέσεις ταγμάτων εφόδου σε βάρος κυρίως μειονοτικών, περίπου 3.500 πολίτες της Ξάνθης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είχαν πραγματοποιήσει μαζική πορεία εναντίον της δράσης της ΧΑ με αποτέλεσμα να πάψει κάθε δράση της οργάνωσης και να εκκενωθούν τα γραφεία που διέθετε στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, μετά τη δολοφονία Φύσσα, με ομόφωνο ψήφισμά του ο Δήμος Ξάνθης έχει χαρακτηρίσει τη Χ.Α. ανεπιθύμητη στην πόλη και δεν της επέτρεψε πρόσφατα, να καταθέσει στεφάνι στα Ελευθέρια της πόλης. Αντιδράσεις για την επίσκεψη Λαγού στην περιοχή υπάρχουν και στην Κομοτηνή, όπου σχεδιάζει επισκέψεις ο υπόδικος βουλευτής της Χ.Α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί