Thumbnail
"Άρωμα"... φασιστών

«Hotspot για Έλληνες». Έτσι αποκαλούν τα άτομα που έχουν κάνει κατάληψη στο μέρος στον Βοτανικό, όπου αναμένεται να χτιστεί μουσουλμανικό τέμενος.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού.

Όπως αναφέρε σε σχετική ανακοίνωσή του, «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως “Στέγη Αστέγων” και προορίζεται - όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες - μόνο για Έλληνες και χαρακτηριστικά, την αποκαλούν “hotspot για Έλληνες”».

Οι καταληψίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «φέρονται να ανήκουν σε Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο».

Η κατάληψη, σύμφωνα με τον κ. Παπαιωάννου, «έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ο κ. Παπαϊωάννου τονίζει ακόμη πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει «ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους