Thumbnail
Για το ζήτημα χορήγησης ασύλου

Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο κράτησης στη ΒΙ.ΑΛ. Από τους χώρους έχουν απομακρυνθεί οι εργαζόμενοι και οι Μ.Κ.Ο. ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων ήταν η διαμαρτυρία μιας Σύριας σε υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, για την καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης παραχώρησης ασύλου.

Η ένταση κορυφώθηκε και κατέληξε σε επίθεση της Σύριας κατά των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια προφανώς κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ. τα ΜΑΤ επενέβησαν βίαια καταστέλλοντας τις αντιδράσεις και απεγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους. Ο βοηθός Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γ. Κεβόπουλος βρίσκεται στη ΒΙ.ΑΛ. και διαπραγματεύεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι στην προσπάθεια της να διαφύγει μια εργαζόμενη από τη Χίο , δέχτηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τραυματίστηκε. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία με τη Σύρια να έχει μεταφερθεί στο "Σκυλίτσειο", επίσης τραυματισμένη.

Να σημειωθεί ότι, σε εγρήγορση βρίσκονταν από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας υπό το φόβο εκδήλωσης επεισοδίων ύστερα από όσα προηγήθηκαν σε Λέσβο και Σάμο. Ενδεικτικό είναι ότι από το πρωί και στη Σούδα και στη ΒΙ.ΑΛ βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής που ακόμη παραμένουν στον χώρο.

Πηγή: politischios.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

3-ierarxes_1.jpg
Τριών Ιεραρχών 2026: Τι ώρα ξεκινούν τα μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου στα σχολεία
Τρεις Ιεράρχες 2026: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εορτασμό στα σχολεία - Πώς θα λειτουργήσουν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Τριών Ιεραρχών 2026: Τι ώρα ξεκινούν τα μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου στα σχολεία
σχολικά εγχειρίδια
Σχολικά Εγχειρίδια και κοινωνική αλλαγή: Η οπτική της αειφόρου ανάπτυξης
Τα σχολικά εγχειρίδια, που εξακολουθούν να αναπαράγουν συχνά στερεότυπα, μονοδιάστατες αφηγήσεις και ιδεολογίες της κυρίαρχης τάξης, έρχονται σε...
Σχολικά Εγχειρίδια και κοινωνική αλλαγή: Η οπτική της αειφόρου ανάπτυξης
Μιλένα Αποστολάκη
Αντιπαράθεση για τα αντικρουόμενα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαβίβαση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να διαβιβαστούν στην Ευρ. Εισαγγελία τα στοιχεία για ΑΦΜ που πληρώθηκαν, ενώ είχαν δεσμευτεί
Αντιπαράθεση για τα αντικρουόμενα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαβίβαση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία