Thumbnail
Η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα

Τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού κατέκτησε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη.

Η Νατάσα Παζαΐτη ήταν η μοναδική υποψηφιότητα της χώρας μας στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό «Pink Glove Photo Competition» και συμμετείχε με μία συμβολική φωτογραφία, που φέρει την ονομασία «helping hand»: «Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ομορφιά είναι συνυφασμένη με την υγεία. Τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού θα την κερδίσουμε μαζί».

Η Νατάσα Παζαΐτη χρησιμοποίησε την εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο χαϊδεύει στο πρόσωπο ένα ροζ γάντι, η εικόνα-σήμα κατατεθέν του διαγωνισμού.

Η Νατάσα Παζαΐτη έγραψε στο facebook:

"Ο διαγωνισμός Pink Glove Photo Competition 2016 ολοκληρώθηκε.

Θέλω καταρχήν να συγχαρώ την κλινική Bofill από την Ισπανία για την επιτυχία της. 
Η δική μας φωτογραφία ήρθε δεύτερη αλλά με μεγάλη διαφορά από την τρίτη σε κατάταξη φωτογραφία. Είμαι χαρούμενη και περήφανη που συμμετείχα στο διαγωνισμό. Στόχος δεν ήταν αποκλειστικά η νίκη. Κύριος στόχος ήταν και είναι να διαδώσουμε τη σημασία της πρόληψης και να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες γύρω από αυτήν. Μέσω του διαγωνισμού το μήνυμά μας πέρασε σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία και την ολόθερμη υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που ψηφίσατε τη φωτογραφία μας, που συμμετείχατε ενεργά με τις κοινοποιήσεις σας, που διαδώσατε το μήνυμά μας, που μας εμψυχώσατε με τα υποστηρικτικά σας μηνύματα. Το βραβείο ανήκει σε έναν αλλά η νίκη ανήκει σε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Και η μικρή μας χώρα έκανε αισθητή την παρουσία της και έδειξε ότι έχει ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα της πρόληψης. Και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Γιατί τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού μαζί θα την δώσουμε και μαζί θα την κερδίσουμε.

Η συμμετοχή μας δεν θα είχε την ίδια αισθητική αρτιότητα και απήχηση χωρίς τον Γιάννη Βασταρδή, του οποίου ο φωτογραφικός φακός έπιασε την καλύτερη στιγμή ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες που σχεδιάσαμε, τη Σχολή Καλών Τεχνών "ΚΥΒΟΣ" που μας φιλοξένησε και μας διέθεσε τα αντίγραφα των γλυπτών και τους σπουδαστές της που συμμετείχαν στη φωτογράφιση. Τους ευχαριστώ ολόψυχα."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
Χρονιά-ορόσημο το 2026 για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το...
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων