Πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν νωρίς το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν καθορισθεί από τις αρχές για την εκκένωση της Ζούγκλας του Καλαί στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων που βρίσκονται επί τόπου.
Γυναίκες και άνδρες παρουσιάστηκαν στις 06.00 τοπική ώρα με τις αποσκευές τους για να επιβιβασθούν στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στα κέντρα υποδοχής εγκατεσπαρμένα σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Η τεράστια αυτή επιχείρηση παρουσιάζεται ως «ανθρωπιστικού» χαρακτήρα από τη γαλλική κυβέρνηση. Θα επιτρέψει τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγκούπολης της Γαλλίας, που δημιουργήθηκε εδώ και 18 μήνες και κατοικείται από πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Σουδάν και την Ερυθραία και τρέφουν το όνειρο να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.
Τροφοδοτώντας την ανασφάλεια και αγανάκτηση των τοπικών πληθυσμών, ο καταυλισμός του Καλαί εξελίχθηκε σε απόστημα που δηλητηριάζει τη συζήτηση για τη μετανάστευση προκαλώντας ένταση ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διάλυση της Ζούγκλας του Καλαί.
Δύναμη 1.250 της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχει αναπτυχθεί για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της επιχείρησης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ