Thumbnail
ΣτΕ

Παραδεκτές έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΣτΕ θα μπει στην ουσία της συζήτησης για το αν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι.

Ειδικότερα, με ψήφους 16 υπέρ και εννέα κατά το δικαστήριο έκανε δεκτές - παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία - τις προσφυγές δίδοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η τρίτη κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι εκρηκτική.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως απορρίφθηκαν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις τηλεοπτικές άδειες, που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΪ, Άλτερ Έγκο και η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες  στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης, κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.

Τα ασφαλιστικά μέτρα επικεντρώνονταν στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών.

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας» σχολιάζει κυβερνητικός αξιωματούχος

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, Συνεπώς η σημερινή απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας. Θα σημείωνα επίσης ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε απόψε, αν  οι προσφυγές είχαν κριθεί και τυπικά αποδεκτές. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέστα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ
Τραγωδία στο Πικέρμι: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός που προσέκρουσε σε κολώνα
O 62χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που εκινείτο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ
Τραγωδία στο Πικέρμι: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός που προσέκρουσε σε κολώνα