Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι, τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου Τομέα, αντιδρώντας στις θεσμικές αλλαγές, στον τρόπο της διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού και τις επαπειλούμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 
Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει πανεργατικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.
 
Χθες, τα συνδικάτα και οι οργανώσεις των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των ελευθέρων επαγγελματιών, πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προκηρυχθεί νέα γενική απεργία στις 17 ή στις 18 Οκτωβρίου.
 
Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς να συμφωνήσουν στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα αναιρεί τις μειώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου και θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 750 ευρώ.
 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα παιδιού
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 900 ευρώ στους λογαριασμούς τους
Αυτόματη καταβολή για περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά ανά παιδί
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 900 ευρώ στους λογαριασμούς τους