Τουλάχιστον 84 είναι οι νεκροί της επίθεσης που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένα φορτηγό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της εθνικής εορτής της χώρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας. Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 18 από τους δεκάδες τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η παρακάτω φωτογραφία έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Ο φωτογράφος του Reuters αποτυπώνει την φρίκη σε μία εικόνα. Ένα νεκρό αιδί στο δρόμο, δίπλα από την κούκλα του προκαλεί θλίψη και θυμό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom