Thumbnail
Σκουριές -Χαλκιδική

Αναβλήθηκε για τις 13 του ερχόμενου Μάρτη η πρώτη μεγάλη δίκη ενάντια στο κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που είχε οριστεί για την Πέμπτη 9/6 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Οι 21 κάτοικοι σε αυτήν την δικογραφία, είναι φορτωμένοι με χαλκευμένες βαριές κατηγορίες σχετικά με εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013.

Σύμφωνα με το antigeitonies.blogspot.gr για την αναβολή της δίκης, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, ανακουφισμένοι είναι μόνο η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μάλιστα όσοι συνεχίζουν να μεσολαβούν ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τα Υπουργεία. Δηλαδή οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες, η δημοτική αρχή και η βουλευτής του νομού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν διλήμματα και δυσκολίες και ελπίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε ελπίδες και υποσχέσεις. Ταυτόχρονα υπηρετείτε και ο στόχος της εταιρίας να κρατιέται το κίνημα των κατοίκων σε μια διαρκή δικαστική ομηρία, κατάσταση που συνεχίζει να διευρύνεται και με νέες προανακρίσεις που διεξάγονται.
Παρά τις προσδοκίες όμως κυβέρνησης και πολυεθνικής το κίνημα για την υπεράσπιση της Χαλκιδικής, της γης και της ελευθερίας της, αντέχει και συνεχίζει τον αγώνα του. Και αν οι “μεσολαβητές” δεν είχαν ακόμη την όποια επιρροή τους έχει απομείνει, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για αυτούς που θέλουν να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο καταστρέφοντας την φύση και την ζωή . Όπως έδειξαν και οι τελευταίες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους δικαζόμενους τόσο στην Χαλκιδική όσο και στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πολύς κόσμος που επιμένει και αντιστέκεται. Πήρε μέρος στις συναυλίες υποστήριξης που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, Ιερισσό και Μεγάλη Παναγιά, στην καμπάνια αλληλεγγύης και στις συγκεντρώσεις το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουνίου αλλά και την Πέμπτη το πρωί στην διαδήλωση από την Αριστοτέλους μέχρι το δικαστικό μέγαρο. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Χαλκιδικιώτες αλλά και Θεσσαλονικείς για να καταγγείλουν την πολιτική της τρομοκρατίας, των εκβιασμών και των διώξεων. Ύστερα από την ανακοίνωση της αναβολής πραγματοποιήθηκε πορεία στην Εγνατία μέχρι το Άγαλμα του Βενιζέλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
Προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υγειονομικών – Τους αποκάλεσε «κάφρους»
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
ktel-patra
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Αποζημίωση των ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες