Thumbnail
Τι αναφέρει η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κβέρνησης και της αστυνομίας να απαγορεύσουν την πρόσβαση των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης, εκτός από αυτούς της ΕΡΤ και του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν και από την πλευρά των αλληλέγγυων, οι οποίοι κατήγγειλαν τον αποκλεισμό τους, σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τον καταυλισμό.

Η ΕΛ.ΑΣ, από την πλευρά της, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξαν προσαγωγές και συλλήψεις, παρά μόνον απομάκρυνση από τον χώρο της επιχείρησης», που καλύφθηκε δημοσιογραφικά μόνο από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση, εξέδωσε παράλληλα και η ΠΟΕΣΥ στην οποία αναφέρεται:

"Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των δημοσιογράφων για εξάσκηση των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, είναι η βασική προϋπόθεση και εγγύηση για πραγματικά ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην παρεμπόδιση και απαγόρευση των δημοσιογράφων να παρακολουθήσουν και καταγράψουν στην Ειδομένη την αστυνομική επιχείρηση για απομάκρυνση των προσφύγων και μεταφορά τους σε άλλους καταυλισμούς.

Η επιλογή μόνο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κάλυψη των γεγονότων είναι πρωτοφανής και λογοκριτική για όλα τα άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά ενημερωτικά Μέσα."

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την ενημέρωση σχετικά με το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, έκανε λόγο για «συνήθη πρακτική που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο σε ανάλογες επιχειρήσεις».

Βίντεο

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα δεκάλεπτο βίντεο από την εκκένωση του καταυλισμού από την αστυνομία. Τα πλάνα τραβήχθηκαν από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα